Creștere puternică a cererii pentru maşini electrice și hibride. Românii sunt impulsionaţi de programele guvernamentale
Aproape 7.000 de maşini noi au fost înmatriculate numai luna trecută. Asta înseamnă o creştere cu 59% , raportat la aceeaşi lună a anului anterior. Suntem însă departe de numărul inregistrat înainte de pandemie, arată cifrele oficiale. În continuare, cei mai mulţi soferi se orientează către maşini rulate, pentru că preţul de achiziţie este mult mai mic.
De Redactia Observator la 19.05.2021, 11:07Adrian Mitrea, analist auto: Cumva restricţiile se ridică, oamenii încep să capete mobilitate, au nevoie de mașini.
Alex Seremet, responsabil comunicare grup auto: Pentru noi, marca premium, vânzările au fost excelente.
Piaţa auto începe să prindă viteză. Impulsionaţi şi de programele guvernamentale, Rabla clasic şi Rabla plus, şoferii se orietează către modele noi hibride sau electrice.
''O mașină nouă nu se compară cu oricare alta veche. Mi-ar plăcea una hibridă, optez pentru această variantă pentru că încă nu sunt în România suficiente staţii de încărcare electrice.''
''Eu acum am predat-o pe aia la rabla și am radiat-o și o să cumpăram mașina hibrid, consumă mai puțin și e eco. O să plătim 16 mii de euro și rată o să fie vreo 18 milioane.''
''Service-ul. Ești asigurat 5 ani de zile, ai mai puține probleme cu el. Altfel ești nevoit să bagi bani în el.''
Aproape şapte mii de maşini noi au fost înmatriculate numai în luna aprilie. O creştere spectaculoasă faţă de 2020, însă încă departe de cifrele înregistrate în 2019, când n-aveam nici pandemie, nici criză economică. În urmă cu doi ani, în aceeaşi perioadă, fuseseră înmatriculate aproape 8700 de masini.
Alex Seremet, responsabil comunicare grup auto: Clienții au așteptat programul rabla plus. Avem deja peste 150 de comenzi ferme din partea clienților. Vorbim de maşini electrice care încep fără programul rabla plus la 32 mii euro cu tva incluși și urcăm la peste 100 mii de euro.
Experţii aşteaptă o creştere continuă a vânzărilor
Experţii se aşteaptă ca numărul maşinilor noi înmatriculate să crească până la finalul anului cu 15% în contextul în care avem în derulare şi programul RABLA.
Rodica Popescu, purtator de cuvânt drpciv: Instituția noastră a introdus noi facilități în ceea ce privește radierea, respectiv înmatricularea autoturismelor achiziționate prin acest program. Centrul remat poate transmite documentele online către instituția unde e înmatriculat vehiculul. Propriuetarul primește certificatul de radiere la domiciliu. Pe partea de înmatriculare poate fi făcută de dealerul auto.
Rămânem însă fideli maşinilor rulate. Datele Direcţiei de permise şi înmatriculări arată că luna trecută au fost înmatriculate peste 34 mii de modele second hand.