Cu zăpada pe mașină, până dă căldura. Amenda pentru staționare interzisă e de 580 de lei, plus 4 puncte de penalizare!
Mulţi şoferi bucureşteni trăiesc cu senzaţia că maşinile lor sunt... ghiocei! Adică le pot lăsa sub mormane de zăpadă, pentru că - odată cu încălzirea vremii - vor răsări de sub omăt frumoase şi strălucitoare.
De Redactia Observator la 20.01.2017, 17:21Mulţi şoferi bucureşteni trăiesc cu senzaţia că maşinile lor sunt... ghiocei! Adică le pot lăsa sub mormane de zăpadă, pentru că - odată cu încălzirea vremii - vor răsări de sub omăt frumoase şi strălucitoare.
Cât se poate de greşit. Autoturismele au de suferit foarte mult. Însă, în mod sigur, nu mai mult decât cei care nu pot circula aşa cum trebuie din cauza lor. Atât cu maşinile, cât şi pe jos. Iar o echipă Observator a demonstrat asta.
Centrul Bucureştiului, zona de lux a Capitalei, în spatele meu este Calea Floreasca, în faţă Calea Dorobanţi, pe trotuar merg în acest fel, cel mai probabil şi din cauza unor astfel de maşini care nu au fost scoase din parcare, impropriu spus, pentru că este pe stradă maşina aceasta, de la prima zăpadă.
Ieşim greu din nămeţi şi mergem mai departe. Din zece în zece metri găsim câte o maşină abandonată sub nămeţi. Unele chiar cu inventivitate.
Schimbăm zona. Ajungem pe bulevardul Ştefan Cel Mare. Surpriză!
Semnul de parcare interzisă, o staţie de autobuz la câţiva metri cu indicatorul aferent şi totuşi o maşină care nu ar avea ce căuta parcată aici. Iar, după zăpada pe care o are pe plafon, cel mai probabil nu a fost mutată din staţie de câteva zile. 12.43
În zona Gării de Nord ne întâlnim cu Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti. Agenţii s-au pus pe avertizat şoferi: să-şi mute maşinile din zonele unde parcarea este interzisă.
Şoseaua Griviţei. O zonă extrem de circulată. O dubiţă abia se distinge în mormanul de zăpadă.
O şosea paralelă. Poliţistul escaladează munţii dezăpadă şi caută să vadă ...pe cine avertizează.
Nu a avut domnul poliţist unde să îi pună avertismentul, în consecinţă, l-am băgat pe aici pe geam. Pentru că este puţin deschis. Îl găseşte el la primăvară.
Când problemele nu vor mai fi ale noastre, ci ale proprietarilor de maşini abadonate sub nămeţi.
Totul din cauza faptului că maşina este lăsată în raza volei care aruncă sare şi clorură de calciu pe caroserie. O reparaţie vă poate costa între 300 şi 2.000 de lei. În funcţie de maşină şi calitatea vopselei.