Antena LIVE

Curs valutar

Video

Cum a descoperit chef Nicolai Tand bunul gust: Secretele din bucătăria lui

Avertisment pentru cei pofticioşi: imaginile următoare vă vor trimite direct la bucătărie. Nu ar avea cum să fie altfel la o întâlnire cu chef Nicolai Tand. Când nu găteşte, livrează - cu o Dacia 1300.

De la 20.01.2021, 12:42
WhatsApp
Vezi și:

E mândru de ea, la fel cum este mândru de începuturile sale. Înainte să devină bucătar, a avut alte şi mai multe meserii. În Franţa a descoperit practic ce înseamnă bunul gust. Şi ne-a împărtăşit şi nouă câteva din experienţele lui.

"Am cochetat cu multe joburi. Am avut foarte multe experienţe de muncă în domenii total diferite cu bucătăria. De la cules de fructe, de la cules de hamei, la plantat de hamei la legat hamei, până şi cu târnăcopul la o rafinărie prin Ploieşti, adică am făcut multe la viaţa mea până şi defrişări şi la coasă şi la fân", povesteşte chef Nicolae Tand.

A colindat lumea în lung şi în lat

A colindat lumea în lung şi în lat. Din Marmaureş, locul său natal, până în America sau Anglia acolo unde a experimentat tot felul de joburi. Chef Nicolai îşi aminteşte cu plăcere de toate aventurile trăite până să îşi descopere pasiunea pentru bucătărie. 

"După aceea am plecat prin Franţa, unde am lucrat prin şantiere pentru că era singurul job în care puteai să munceşti fără să ai acte, în Anglia la fel am muncit tot prin bucătărie şi după aceea la spălat de vase"

Tot în Franța a lucrat și ca șofer pe ambulanță. De acolo, a revenit în România. Iar de mai bine de 13 ani pune în practică în bucătărie tot ce a învăţat de la cei mai pretenţioşi francezi.

A fost chiar martor la evoluţia gastronomiei româneşti.

"Cum să fii chef bucătar dacă nu ai ingrediente, adică nu aveam ingrediente prea multe pe piaţa, le aveam pe cele româneşti, dar nu aveam avocado, curmale şi alte din astea. După aceea mâncarea a evoluat în momentul în care au început să apară străinii în România, românii au început şi ei să iasă mai mult în străinătate şi atunci am început să descoperim, să vină produse", spune Tand.

O bucătărie de gusturi

În bucătăria lui, reuneşte gusturile de care îi este dor. În cele mai multe din zile, îl găsim în piaţă sau la magazin pentru că adoră să se aprovizioneze singur.

"În principiu dacă nu vrei să ai surprize e bine să îţi faci tu cumpărăturile. Insist unt de 82% grăsime nu vreau mai slab. Pe parcurs am descoperit că lucrurile cele mai simple sunt cele mai greu de făcut".

Aşa că, reţetele sale pot fi încercate cu uşurinţă şi acasă. 

Ne-a mărturisit totuşi că din când în când i se face dor de Paris şi mirosul îmbietor de croissant.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

social observator13 chef nicolai tand bucatar preparate
Întrebarea zilei
Considerați că numărul mare de accidente rutiere justifică majorarea tarifelor RCA?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Localitatea de lângă București în care oamenii se mută pe capete. Arată ca...
Fanatik.ro
Publicat 09.03.2025
Iluzie optică virală | Doar un geniu poate găsi polițistul ascuns în această...
Gandul
Publicat 09.03.2025
Justin Trudeau, în lacrimi după o discuție aprinsă și plină de injurii cu Trump
Adevărul
Publicat 08.03.2025
Jurații Chefi la cuțite vorbesc cu emoție despre sărbătoritele zilei de 8...
A1
Publicat 07.03.2025
Horoscopul zilei de 10 martie 2025. Taurii lasă trecutul în spate. Află ce se...
CaTine
Publicat 09.03.2025
BREAKING NEWS / A murit celebrul astrolog Minerva! Gabriela Dima s-a stins din...
spynews.ro
Publicat 07.03.2025
Accident teribil în Germania: jucătorului român i-a fost amputat piciorul »...
GSP
Publicat 06.03.2025
Care sunt cele cinci țări din lume care nu pot fi cucerite? Geografia se află...
Click.ro
Publicat 08.03.2025
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
Useit
Publicat 08.03.2025
Concertele și spectacolele lunii martie! Ce mari artiști putem vedea
Money.ro
Publicat 06.03.2025
„Sute de ucraineni morți” și un avantaj clar pentru armata rusă, după ce...
libertatea.ro
Publicat 09.03.2025
Fanii Selenei Gomez au constatat că vocea ei a devenit mai monotonă și lipsită...
ZU
Publicat 09.03.2025
Mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă. Un aperitiv savuros
Hello taste
Publicat 08.03.2025
Supă cremă de morcovi și cartof dulce. Delicioasă și ușor de digerat
Deparinti
Publicat 09.03.2025
Hande Erçel a îmbrăcat o ținută demnă de podium. Vedeta s-a aflat printre...
Happy
Publicat 07.03.2025
Ramona Bădescu a vorbit despre planurile de nuntă! „Am pus totul la cale!”
BZI
Publicat 07.03.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cât de eficiente sunt cremele cu colagen. Ce spune medicul dermatolog despre...
Medicool
Publicat 09.03.2025