Dorinţele au prins viaţă pe Lacul Floreasca. Mii de lampioane, lansate pe apă de către participanţi: "Ca să nu mă operez"
Lacul Floreasca a devenit, seara trecută, locul în care dorinţele au prins viaţă. WishFest, festivalul lampioanelor pe apă a revenit în Bucureşti cu cea de-a treia ediţie. Mii de lampioane au fost lansate pe apă, cu speranţa că dorinţele se vor îndeplini. În cadrul festivalului, participanţii s-au putut bucura de spectacole de teatru, ateliere de creaţie şi activităţi pentru toate vârstele.
De Ana Grigore la 10.09.2023, 08:31Weekendul acesta, Bucureştiul a devenit capitala luminilor și a dorințelor. Singurul festival dedicat lampioanelor pe apă a ajuns la cea de-a treia ediţie, spre bucuria vizitatorilor.
Ana Grigore, reporter Observator: Toţi cei care ajung la WishFest, nu pleacă de aici până nu îşi lansează pe apă dorinţa scrisă pe lampionul de hârtie. Această tradiţie are origini thailandeze şi datează de peste 700 de ani.
Alexandra Dinu, organizator: Şi noi românii ne bucurăm de acest concept şi suntem foarte deschişi, aşa că în fiecare an numărul participanţilor a crescut. Anul trecut, au fost undeva la 50.000 de persoane care au participat la festival.
Ce dorinţe şi-au pus cei care au lansat lampioane pe apă
Fiecare persoană a avut câte o dorinţă specială. Pentru unii, cea mai mare a fost...sănătatea.
Participantă: E foarte drăguţ, mi se pare o idee foarte bună.
Reporter: Ai mai fost până acum?
Participantă: Nu, e prima dată.
Reporter: Ce dorinţă ţi-ai pus pe lampion?
Participantă: Să intru la facultate.
Participantă: Prima dată am făcut nişte desene şi apoi am scris nişte mesaje, unul pentru celălalt. Participant: Dorinţa mea este ca să nu mă operez la picioare şi să am mult succes la şcoală.
Lampioanele costă 50 de lei. După ce sunt folosite, sunt strânse şi reciclate
Lampioanele se pot achiziţiona online sau direct din cadrul festivalului şi costă 50 de lei.
Alexandra Dinu, organizator: Festivalul este unul sustenabil, avem grijă de mediul înconjurător. Toate lampioanele ce se vor lansa pe lac, se strâng în noaptea următoare şi se reciclează pentru anul următor, iar o parte dintre ele se transformă în căsuţe pentru păsări.
Participantă: E interesant si mai ales iniţiativa cu lampioane mi se pare foarte potrivită, în sensul în care oamenii se pot conecta cu ei, se pot conecta cu ceilalţi.
Festivalul continuă şi astăzi. Participanţii se pot bucura şi de activităţi interactive, pot gusta din sutele de preparate culinare şi pot cumpăra accesorii de la târgul de obiecte handmade.