Peste 40 de elevi de liceu, concurs gastronomic la Sibiu
Se caută bucătarul junior al anului, la Sibiu. Peste 40 de elevi de la liceele de industrie alimentară din toată ţara îşi arată măiestria la un concurs gastronomic. Tinerii bucătari au emoţii mari la gătit. Asta pentru că farfuriile lor sunt jurizate de chefi bucatări cu mulţi de ani de experienţă.
De Redactia Observator la 18.04.2019, 17:49Se caută bucătarul junior al anului, la Sibiu. Peste 40 de elevi de la liceele de industrie alimentară din toată ţara îşi arată măiestria la un concurs gastronomic. Tinerii bucătari au emoţii mari la gătit. Şi asta pentru că farfuriile lor sunt jurizate de chefi bucatări cu mulţi de ani de experienţă în spate. La concurs sunt prezenţi şi patroni de restaurante, aflaţi în căutarea viitoarei generaţii de bucătari.
Este a doua zi de când elevii de la 16 licee din ţară se întreg în pregătirea reţetelor din bucătăria românească. Astăzi este proba pe echipe.
Experienţă utilă şi mult potenţial pentru elevii gastronomi
De pe margine, adolescenţii au fost urmăriţi pas cu pas de bucătari cu experienţă.
Iulia Drăguţ, organizator concurs: Expunerea în cadrul unei competiţii este foarte importantă pentru că ei pot să-şi măsoare puterea de asimilare a informaţiilor primite
Cu exigenţă, juriul punctează fiecare aspect al preparatului final.
Carlo Dragomir, preşedintele Asociaţia pentru promovarea învăţământului în industria ospitalităţii, APIO: Este o experienţă de a lucra sub presiune, este o experienţă de a găti în faţa publicului şi cu siguranţă este o experienţă excepţională pentru viaţa lor viitoare
Carmen Siminie, manager restaurant: Datorită acestor evenimente vom reuşi să identificăm noi angajaţi pentru locaţiile noastre şi pentru a oferi clienţilor bunul gust pe care-l doresc în farfurie
Marilena Râpă, președinte Asociația Liceelor Hoteliere și de Turism din România: Ne dorim să ajutăm. Ne dorim ca ei să convingă un angajator că au calităţile necesare. Ne străduim să-i pregătim
Autorităţile i-au lăudat pe elevi pentru potenţial
Risipa alimentară a fost unul dintre subiectele abordate de profesori, dar şi de reprezentanţii Ministerului Agriculturii la concursul de la Sibiu.
Alexandru Valentin Tachianu, secretar de Stat în Ministerul Agriculturii: Am gustat mâncarea şi îi felicit. Sunt copii de liceu, micuţi, dar cu un mare, mare potenţial
Culinariada, Cupa României în Gastronomie, se încheie joi seară, după deliberarea juriului.