Mii de români au fugit de caniculă la munte. Au fost cozi în trafic pe Transfăgărăşean şi Valea Prahovei, dar şi la telecabine
Speriaţi de dogoarea betoanelor, mii de români s-au refugiat şi la munte. Dar până au ajuns acolo, s-au înarmat cu multă răbdare. Transfăgărăşanul s-a blocat. La fel şi drumul spre Valea Prahovei. S-a stat la cozi şi la telecabine. Dar, recompensa a venit sus, pe munte. La Vârfu Omu, au fost 18 grade.
De Redactia Observator la 06.08.2017, 02:25Speriaţi de dogoarea betoanelor, mii de români s-au refugiat şi la munte. Dar până au ajuns acolo, s-au înarmat cu multă răbdare. Transfăgărăşanul s-a blocat. La fel şi drumul spre Valea Prahovei. S-a stat la cozi şi la telecabine. Dar, recompensa a venit sus, pe munte. La Vârfu Omu, au fost 18 grade.
Românii au ales răcoarea munţilor. Cu miile. Dar până acolo au îndurat traficul sufocant de pe şosele. Pe Transfăgărăşan, mai mult s-a stat. În timp ce, de la Comarnic spre Sinaia, s-a mers bară la bară. La telecabina din Buşteni, răbdarea a fost pusă din nou la încercare.
După două ore şi jumătate de aşteptare la telecabina, am ajuns, în sfârşit, pe Platoul Bucegilor, unde toate cărările de munte sunt extraordinar de aglomerate.
Pentru răcoare, peisaje, dar şi istorie, zilnic, mii de turişti, aleg staţiunile montane.
Aleile Castelului Bran arată ca un furnicar, iar în plin sezon de vară, aici, într-o singură zi ajung chiar şi peste 6.000 de turişti.
Într-un an, doar la Castelul Bran au fost peste un milion de vizitatori. 60% dintre ei, veniţi de mii de kilometri distanţă. Mulţi au vrut să afle dacă Legenda Contelui Dracula este mit sau realitate.
În primele şase luni ale acestui an, numărul turiştilor străini care ne-au vizitat ţară a crescut cu peste 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.