Hotelierii şi patronii de restaurante, nemulţumiţi de încasările produse graţie meciurilor de la Euro 2020 jucate la Bucureşti
Ultimul meci de la Euro de pe Arena Naţională aduce un bilanţ cel puţin dezamăgitor pentru Bucureşti. Patronii hotelurilor şi restaurantelor sperau la câştiguri de trei milioane şi jumătate de euro, dar încasările nu se ridică nici la jumătate. În Capitală au ajuns mai puţin de 15 mii de suporteri străini, care au ales cazări ieftine şi nu au rămas mai mult de trei zile.
De Andreea Milea la 28.06.2021, 21:26- Patru meciuri de la Euro 2020 au fost programate să aibă loc la Bucureşti.
Fani ai Franţei şi Elveţiei, ultimele echipe care joacă pe Arena Naţională la acest Campionat European, au ajuns la Bucureşti aseară. La fel ca toţi ceilalţi suporteri, fie că au venit din Ucraina, Austria sau Macedonia de Nord, nu rămân în Capitală mai mult de 2-3 zile. Şi chiar dacă şederea este scurtă, cei mai mulţi au ales cazări ieftine, de doar 30 de euro pe noapte.
La Bucureşti au ajuns însă şi microbişti germani. Şi-au luat din timp bilete de avion şi dacă tot le aveau cumpărate au decis să vină, chiar dacă echipa lor preferată joacă mâine la Londra. Nici ei nu aruncă cu banii în România.
Cel mai puţin au cheltuit macedonenii. Cei 2.500 de suporteri ajunşi la Bucureşti nu au plătit mai mult de 60 de euro pe zi. În top urmează ucrainenii, cu 70 de euro scoşi din buzunar pe zi. Cu dare de mână au fost austriecii, francezii şi elveţienii - au plătit între 150 şi 170 de euro.
Roxana Ilinca, specialist în turism: Din păcate toate cifele sunt sub aşteptări. Gradul de ocupare a tuturor hotelurilor nu a depăşit 50%. Extrem de puţin si suntem cu toţii, atât hotelurile cât şi restaurantele, extrem de trişti şi dezamăgiţi după această perioadă.
Iar pe transport nu au plătit nimic. STB a oferit gratuitate suporterilor străini, iar Metrorex a oferit 48.000 de abonamente de o zi în valoare de aproape 400 de mii de lei.
Spectatorii străini nu au ajuns în număr foarte mare la meciurile de la Euro 2020 jucate la Bucureşti
Călin Ile, preşedintele Federaţiei Hoteliere: A făcut ca asteptările noastre să fie onorate doar într-un procent de 25%. Ne imaginam cele mai bune zile din istoria hotelăriei din Bucureşti, după modelul finala Europa League din 2011. Din păcate nu a fost să fie chiar aşa. Au venit puţini suporteri.
Şi asta s-a văzut şi în tribune.
Până acum, la cele trei meciuri disputate pe Arena Naţională nu a fost atinsă capacitatea maximă admisă de 25%. În total, la cele 3 partide au participat sub 30.000 de suporteri, dintre care 3.000 au fost români.
Astfel, pe Arenă a fost cea mai mică medie de spectatori dintre toate oraşele-gazdă. Inclusiv la ultimul meci de la Bucureşti vor fi mai mulţi români decât suporteri străini.
Răzvan Mitroi, reprezentant FRF: Cifra totală de spectatori va fi undeva la 23.500. Mai mult de jumătate vor fi români.