Primele explicații după prăbușirea tavanului unei clase, la un liceu din Buzău
Aproape 20 de elevi ai unui liceu din Buzău au fost la un pas de tragedie. Chiar în timpul cursurilor, tavanul fals al sălii de clasă s-a prăbuşit peste bănci, cu tot cu un proiector abia montat. Două adolescente au fost lovite de plăcile de rigips, dar din fericire nu au fost rănite.
De Redactia Observator la 13.12.2018, 19:26Aproape 20 de elevi ai unui liceu din Buzău au fost la un pas de tragedie. Chiar în timpul cursurilor, tavanul fals al sălii de clasă s-a prăbuşit peste bănci, cu tot cu un proiector abia montat. Două adolescente au fost lovite de plăcile de rigips, dar din fericire nu au fost rănite. Camerele de supraveghere au surprins momentul în care copiii sunt evacuaţi din încăpere.
Scene de panică filmate pe holul liceului tehnologic Costin Neniţescu, din Buzău. Speriaţi, elevii ies în grabă din clasă şi dau alarma. Ora de geografie este suspendată imediat.
S-a auzuit o foşnitură, ceva, în pod, şi dintr-odată a căzut tavanul. Ne-am pus toţi mâinile în cap - Daniela, eleva lovită
Aparatul a fost montat în urmă cu doar două luni, fără să fie verificată structura de rezistenţă a plafonului, transmit reprezentanţii liceului. Grav este că şi alţi elevi sunt în pericol, pentru că astfel de lucrări au fost executate în alte opt clase din aceeaşi şcoală.
Este o firmă care asigură mentenanţa echipamentelor electronice, inclusiv videoproiectoare. Nu sunt specialişti în rezistenţă - Narcisa Dașu, directorul liceului Costin Nenițescu
Reprezentanţii liceului au refuzat să dea alte detalii despre firma care a montat videproiectoarele.
Nici măcar inspectorilor şcolar nu le-au comunicat informaţiile. Au transmis doar că îşi asumă responsabilitatea. Iar imediat după incidentul şocant, au luat măsuri
În regim de urgenţă, videoproiectoarele trebuie date jos, astfel încât să avem siguranţa elevilor - Narcisa Dașu, directorul liceului Costin Nenițescu
Deocamdată, doar inspectorii şcolari fac anchetă. Deşi au mers la liceu să cerceteze cazul, poliţiştii spun că nu pot face verificări dacă nu există şi o plângere.
Anul trecut, în şcoala 141 din Bucureşti, mai mulţi elevi au rămas blocaţi într-o clasă după ce tavanul de beton din holul instituţiei s-a dărâmat. Autorităţile au decis să demoleze cu totul clădirea, iar copiii au fost relocaţi. Chiar şi astăzi, sunt împărţiţi la alte două şcoli din apropiere.
Iar în urmă cu şapte luni, într-o localitate din Alba, plafonul sălii de sport s-a prăbuşit. Sunt incidente care pun la îndoială siguranţa elevilor, pentru că multe şcoli din ţară sunt vechi de zeci de ani.