Piesaj negru în Sulina, după stingerea focului ce a pârjolit câmpuri întregi de stuf
S-a stins focul în Deltă, dar au rămas în urmă nori negri de fum. În Sulina aerul este încă irespirabil şi un miros greu a pus stăpânire pe oraş. Oamenii spun că sunt obişnuiţi cu astfel de scene şi se gândesc doar la profit: terenul se regenerează şi vor avea mai mult stuf.
De Redactia Observator la 01.03.2019, 21:51S-a stins focul în Deltă, dar au rămas în urmă nori negri de fum. În Sulina aerul este încă irespirabil şi un miros greu a pus stăpânire pe oraş. Oamenii spun că sunt obişnuiţi cu astfel de scene şi se gândesc doar la profit: terenul se regenerează şi vor avea mai mult stuf. Ecologiştii atrag atenţia că în Delta Dunării astfel de activităţi pot distruge un întreg ecosistem.
Sunt imagini surpinse în zorii zilei, în Delta Dunării, după încă o noapte în care focul a pârjolit câmpuri întregi de stuf. Totul este negru în jur. Oamenii spun că au văzut imagini apocaliptice în toiul nopţii.
Flăcările s-au extins cu repeziciune, din cauza vântului, şi s-au apropiat ameninţător de clădiri monument din zonă.
Primarul din Sulina a privit liniştit spectacolul de foc, spune că îl vede în fiecare an.
Nu e prima dată și nici ultima dată când acest foc are loc în Sulina. Pericol de extindere nu era că între case și foc era canal de apă - Nicu Răduş, primar Sulina
În timp ce localnicii vorbesc de beneficiile acestor focuri, ecologiştii sunt înspăimântaţi.
Atunci cand vrem și agricultură, creșterea animalelor, pescuit, când vrem turism, piscicultură și ecologie, e deja mult. Și nu iese nici-nici. Distruge mare parte din ecosistem, distruge multe din ascunzișuri pe care aceste păsări le folosesc - Adrian Bîlbă, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii
Cei care pun foc intenţionat în Delta Dunării sunt greu de prins. Şi, dacă ar fi prinşi, vinovaţii ar primi o amendă de cel mult 400 de lei.