Antena LIVE

Curs valutar

Patronii de terase, investiții semnificative în măsurile de protecție

Cu terasele deschise, industria restaurantelor este tot în pierdere. Echipamentele de protecţie ale angajaţilor şi dezinfectanţii cresc cheltuielile patronilor. Asta în timp ce, oricum, localurile funcţionează la jumătate din capacitate. Unii spun că au investit peste 10 mii de euro ca să poată redeschide terasele în condiţii de siguranţă.

De la 02.06.2020, 22:48
WhatsApp
Vezi și:

Victoria redeschiderii teraselor e dulce-amăruie pentru patroni. Condiţiile impuse de Guvern pentru a funcţiona le reduc drastic din profit. 

Experienţa ieşirii la terasă arată diferit atât pentru clienţi, cât şi pentru angajaţi. Ospătarii trebuie să poarte măşti de protecţie sau viziere şi este necesar ca mănuşile să fie schimbate din trei în trei ore. 

Ştefan Gleveşanu, manager restaurant: Dacă am respecta legea get beget ar trebui în fiecare zi să folosim pentru un om cam 40-50 perechi de mănuşi. Care în momentul ăsta au un preţ aproape triplu de normalitate. 

În plus, patronii sunt obligaţi să igienizeze spaţiile cu biocid şi să pună la dispoziţia clienţilor dezinfectanţi. Sunt costuri suplimentare, care vin după aproape trei luni de pierderi. 

Ionuţ Melintescu, director restaurant: Asta face ca costurile cu echiparea unui angajat pe lună să fie de circa 300 de lei. Costurile totale se ridică la 10.000 de euro, bani pe care, în momentul acesta, îi suportăm noi. 

În plus, multe dintre materialele de protecţie s-au scumpit. Spre exemplu, măştile. 

Costel Bertea, manager terasă: Toate firmele care distribuie, fiind oportunişti, nu pot să fiu în dezarcord cu ei, de la 20-30 de lei cutia de 100 de bucăţi a ajuns la 60 de lei cutia cu 50 de bucăţi. 

Cătălin Pamfir, ospătar: Mi se pare destul de greu. E în oarecare măsură jenant să le ai tot timpul. 

Patronii atrag atenţia că toate cheltuielile lor se dublează, în timp ce încasările sunt mai mici. Restaurantele sunt în continuare închise, iar pe terase nu pot scoate decât jumătate din mese. 

Ştefan Gleveşanu, manager restaurant: În momentul ăsta estimez un 50% sub anul trecut. Pe care noi încercăm să îi câştigăm din alte segmente, precum livrările la domiciliu. 

Chiar şi aşa, cel puţin deocamdată, preţurile din meniuri nu se vor schimba. 

Ionuţ Melintescu, director restaurant: În momentul de faţă nu am crescut niciun preţ, avem aceleaşi preţuri de vânzare pe care le aveam înainte de închiderea restaurantelor. 

Patronii restaurantelor cer ajutor de la stat pentru a supravieţui. Deocamdată, doar Primăria Braşovului a anunţat că îi va sprijini pe cei care au terase. Aceştia vor putea plăti doar jumătate din chirie până la sfârşitul anului. Industria estimează că pandemia i-a costat până acum acum un miliard de euro din încasări şi falimentul a 5000 de restaurante. 

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

bucuresti brasov terasa restaurant masca masuri protectie
Întrebarea zilei
Aţi ieşit la lopată în aceste zile?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza. Când scăpăm de ninsori și...
Fanatik.ro
Publicat 19.02.2025
Povestea cu mineralele Ucrainei: O superafacere în stil colonial sau o capcană...
spotmedia.ro
Publicat 19.02.2025
Momentul în care un canoist a fost prins în gură și apoi scuipat de o balenă...
spotmedia.ro
Publicat 14.02.2025
Ce a pățit acest tânăr, după ce a adormit așa în avion. Cum s-a răzbunat...
Gandul
Publicat 19.02.2025
S-au înțeles Putin și cu Trump pentru susținerea lui Georgescu? „O abordare...
Adevărul
Publicat 19.02.2025
Cristina Ciobănașu, detalii neașteptate despre relația cu Alex Mureșan: „Nu...
A1
Publicat 19.02.2025
Horoscopul zilei de 20 februarie 2025. Berbecii au nevoie de timp pentru ei. Află...
CaTine
Publicat 19.02.2025
„Locul acesta a devenit acasă”. Andrei Perneș de la Mireasa, ultimul mesaj...
spynews.ro
Publicat 19.02.2025
Giovanni Becali nu-l uită pe Chivu: „M-a trădat și urăsc asta”. A...
GSP
Publicat 18.02.2025
Cum să crești ghimbir acasă? Simplu, accesibil și perfect pentru orice...
Click.ro
Publicat 19.02.2025
Asteroidul care „poate distruge orașe” are șanse de 1 la 32 să se izbească...
Useit
Publicat 19.02.2025
O celebră influenceriță a murit la doar 28 de ani. Fanii, în stare de șoc
Redacţia.ro
Publicat 13.02.2025
Tudor Chirilă, reacție dură după mesajul lui Elon Musk despre Călin...
libertatea.ro
Publicat 18.02.2025
Doechii a negat acuzațiile de playback la Premiile Grammy 2025: „Aveam...
ZU
Publicat 19.02.2025
De ce sunt castraveții ambalați în folie de plastic. Motivele la care nu te-ai...
Hello taste
Publicat 17.02.2025
Cum să alegi primul instrument muzical pentru copilul tău
Deparinti
Publicat 19.02.2025
Soția lui Cenk Torun divorțează de celebrul actor. Motivul din spatele deciziei...
Happy
Publicat 19.02.2025
Probleme pentru Lidia Buble! Ce a pățit celebra artistă: „Mi se pare...
BZI
Publicat 19.02.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Diferența dintre tipurile de gripă A, B și C. Care este mai grav?
Medicool
Publicat 19.02.2025