Pasionaţii de acrobaţii în valuri şi-a dat întâlnire pe litoral, la kitesurfing
Zeci de zmee mari şi colorate au răsărit pe cer, la Marea Neagră! Pasionaţii de acrobaţii în valuri şi-a dat întâlnire pe litoral, la kitesurfing. Au profitat din plin de vântul puternic şi au ieşit cu plăcile pe valuri.
De Redactia Observator la 25.08.2019, 11:48Zeci de zmee mari şi colorate au răsărit pe cer, la Marea Neagră! Pasionaţii de acrobaţii în valuri şi-a dat întâlnire pe litoral, la kitesurfing. Au profitat din plin de vântul puternic şi au ieşit cu plăcile pe valuri. Minute în şir au ''zburat'' deasupra apei, iar adrenalina le-a dat curaj să-şi depăşească limitele.
Este unul dintre cele mai grele sporturi nautice, însă cei care îi stăpânesc tainele abia aşteaptă să se arunce în valurile mării. Kitesurfing-ul sau „zborul pe apă", cum i se mai spune, îmbină surf-ul şi parapanta. Ca să ieşi în larg, este esenţial ca vântul să bată cu putere.
Alexandra face kitesurfing de trei ani. A încercat prima dată din curiozitate, şi cum nici nu i-a fost greu să înveţe, a făcut o pasiune pentru acest sport.
Alexandra: E foarte mişto. E ideea de libertate pentru noi pentru că simţi uneori, chiar dacă poţi să ajungi şi cu barca, e altceva să ajungi tu singur aşa în larg şi să sari şi să zbori. E foarte, foarte tare. M-a atras foarte mult şi până nu o să mai pot o să continui.
Pentru că este totuşi periculos, nu se iese pe mare fără echipament special. Vestă, cască de protecție, o bară de control prin care se schimbă viteza şi direcţia, hamul care face legătura între placă şi zmeu, dar şi un cuţit de siguranță.
Asta ca să poţi tăia sforile în caz de accident. E drept, toate costă destul de mult, însă cei care vor să-şi satisfacă setea de adrenalină nu se uită la bani.
În lume sunt cam 6.000 de locuri potrivite pentru cei care vor să simtă că plutesc pe apă, iar litoralul românesc se numără printre ele.