La doar 18 ani e proprietarul a 1.000 de oi şi se pregăteşte să facă profit, de Paşte
La prima vedere, să moşteneşti o stână nu e cea mai mare afacere pentru un tânăr de 18 ani! Însă, atunci când eşti crescut de mic alături de oi şi ai învăţat cum se face brânza, parcă nu e chiar atât de rău. În special atunci când discutăm despre un tânăr cu talent de antreprenor.
De Redactia Observator la 31.03.2017, 17:41- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
La prima vedere, să moşteneşti o stână nu e cea mai mare afacere pentru un tânăr de 18 ani! Însă, atunci când eşti crescut de mic alături de oi şi ai învăţat cum se face brânza, parcă nu e chiar atât de rău. În special atunci când discutăm despre un tânăr cu talent de antreprenor.
Cot la cot cu angajatul lui. Aşa munceşte în fiecare zi Ionuţ. Pentru tânăr, la doar 18 ani, pare să fie reţeta succesului.
-Mai avem încă vreo 200 de oi de fătat. Pentru Paşte suntem pregătiţi deja şi ne mai pregătim încă.
Un lucru e sigur, de muncă nu duc lipsă. Tânărul are la stâna din Toaca peste 1000 de oi şi 500 de miei.
- Vrei să fii SPARTACUS? La Constanţa s-a deschis prima şcoală de gladiatori. Cum poţi ajunge în arenă
- Nu sunt bani de investiţii, dar sunt bani pentru deplasări ale consilierilor judeţeni la târgul de turism de la...
- S-A TERMINAT cu boemia în Vama Veche! Ce se întâmplă cu petrecerile care se ţineau pe plajă
-Încă de când aveam şase ani, am fost cu bunicul meu la stâna lui, şi de atunci au început să-mi placă animalele, oile, câinii.Ferma, animalele, le-am moştenit de la tatăl meu. Îmi place foarte mult. Îmi place în natură, să merg cu calul, să merg la orice oră să le văd.
Şi cum cererea pentru Paşte nu e doar la miel, tânărul prepară la stână şi produse din lapte de oaie, dar şi de vacă.
Pregătirile pentru vânzările de Paşte sunt în toi şi la fabricile lactate.
După 11 ani de la începuturi, la fabrică se procesau deja în jur de 10.000 de litri de lapte. Iar în 2009, apăreau de aici şi primele şapte produse tradiţionale certificate de Ministerul Agriculturii. În prezent, numărul lor a ajuns la 39 de sortimente.