Un lac din judeţul Bihor oferă o privelişte demnă de un film ştiinţifico-fantastic
Este cunoscut sub numele de lacul cu pâlnie. Însă poate fi denumit aşa numai pe timp de iarnă, după ce barajul îngheaţă. Iar imaginile sunt o adevărată desfătare pentru pasionaţii de fotografie.
De Redactia Observator la 28.01.2019, 14:22Este cunoscut sub numele de lacul cu pâlnie. Însă poate fi denumit aşa numai pe timp de iarnă, după ce barajul îngheaţă. Iar imaginile sunt o adevărată desfătare pentru pasionaţii de fotografie.
Un fotograf amator a surprins cu ajutorul dronei imaginile de basm. Le-a urcat apoi pe Internet iar efectul s-a resimţit când curioşii au ieşit să vadă cu ochii lor minunea.
Practic barajul a îngheţat complet, în schimb deversorul din mijlocul lui, cel sub formă de pâlnie, a rezistat.
Un potenţial turistic imens care însă nu este exploatat aşa cum ar trebui, spun localnicii. Şi nu e vorba doar de lipsa promovării. În zonă există o singură pensiune.
Angela Ciocic - administrator pensiune: La inceput cand am deschis pensiunea lumea sp ca este o zona retrasa si nu va veni nimeni. Din contra, este o zona aproape de Oradea. Vin in general tineri, familii cu copii si incercam sa luam copiii si sa ne ocupam de ei ca adevăraţi bunici. Pe fete sa le invatam sa coase, sa faca de mancare.
O noapte de cazare costă între 70 şi 100 de lei dar cei mai mulţi turişti se cazează la localnici. Lacul de acumulare a fost construit în urmă cu 52 de ani pentru minele care extrăgeau pe atunci bauxită.