Legea risipei alimentare a fost din nou AMÂNATĂ. Iar românii aruncă TONE de mâncare la gunoi
Legea risipei alimentare a suferit o nouă amânare. Ministerul Agriculturii şi-a dat răgaz până la finele anului să pună pe picioare o lege care este dezbătută de mai bine de un an, dar, spune el, în forma actuală nu poate fi aplicată
De Redactia Observator la 29.05.2017, 00:17- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Legea risipei alimentare a suferit o nouă amânare. Ministerul Agriculturii şi-a dat răgaz până la finele anului să pună pe picioare o lege care este dezbătută de mai bine de un an, dar, spune el, în forma actuală nu poate fi aplicată.
Între timp, tone de mâncare se transformă zilnic în gunoi. România este printre primele ţări din Europa în topul risipei alimentare.
Alimentele care se apropie de data expirări pot fi cumpărate, contra unei sume modice, direct de la poarta magazinului.
"Tranzacţiile" se fac între directorul de magazin şi cel care doreşte să plătească pentru hrana ce urmează să expire.
Legea risipei alimentare obliga retailerii să doneze alimentele care se apropie de termenul de expirare. La şase luni de la publicarea în Monitorul Oficial, în loc să fie aplicată, legea a fost amânată până la sfârşitul anului.
Procesatorii spun că legea i-ar fi păgubit. Iar asta ar fi dus la scumpirea alimentelor.
În unele magazine există locuri special amenajate unde se vând produse aproape de expirare, la preţ redus. Cumpărătorii, însă, nu se înghesuie.
Ministrul Agriculturii spune că până la sfârşitul anului, Legea risipei alimentare va fi modificată pentru a putea fi aplicată.