Petrecere în Mărginimea Sibiului. Bucătarii au sărbătorit şi ei Revelionul
Bucătarii au sărbătorit şi ei Revelionul şi au făcut un chef de pomină, în stil boieresc. Zeci de chefi din toată ţara, care au lucrat în noaptea dintre ani, s-au strâns acum în Mărginimea Sibiului şi au petrecut într-un un conac de toată frumuseţea.
De Redactia Observator la 12.01.2020, 11:41Bucătarii au sărbătorit şi ei Revelionul şi au făcut un chef de pomină, în stil boieresc. Zeci de chefi din toată ţara, care au lucrat în noaptea dintre ani, s-au strâns acum în Mărginimea Sibiului şi au petrecut într-un un conac de toată frumuseţea.
Chiar dacă nu au muncit, bucătarii au venit la petrecere îmbrăcaţi tot în uniforma de serviciu: costume şi bonete albe, impecabile. Au fost, cu toţii, vreo 60 de chefi din toată ţara
Bucătar: Este momentul nostru de glorie, să-i spunem aşa, când reuşim după ce trec sărbătorile de iarnă, revelionul şi multe alte petreceri, care ţin de partea de sfârşit de an, perioda în care noi avem foarte mult de lucru. Toţi cei care sunt în branşa noastră de obicei sunt ocupaţi şi după 1 ianuarie există momenul de relaxare şi pentru noi, cei crae au muncit, cei care au stat în spatele zidurilor, cei care am pregătit toate mesele festive şi toate petrecerile.
Bucătar: Petrecerea este extraordinară, vin roşu, că tot e iarnă, masa plină de preparate gustoase. Este un Revelion extraordinar, aşteptat cu sufletul la gură de toţi colegii noştri, foarte reuşit.
Fiecare chef a gătit ceva special pentru masa regală. Purceluşul de lapte, pregătit la cuptor, a fost senzaţia serii.
Cristi Căliş, executive chef: L-am ţinut la baiţ aproximativ 24 de ore. L-am asezonat cu salvie, cu tot felul de mirodenii. După care a stat la cuptor undeva la 6-8 ore, l-am asezonat cu mere coapte caramelizate, porumb.
Bucătăreasă: Chiar am avut de unde să alegem. Toate preparatele sunt deosebit de gustoase. Sunt pregătite cu suflet de colegii mei.
Nici curcanul umplut nu a lipsit din meniul domnesc. După ce au închinat o cupă cu şampanie, bucatarii au ieşit la joc şi nu s-au dat duşi de pe ringul de dans până dimineaţă.
Revelionul bucătarilor profesionişti este la a doua ediţie. Şi anul trecut l-au petrecut tot în Mărginimea Sibiului.