Marş al tăcerii la "Zidul morţii" de pe DN 17
Peste 500 de oameni au mers într-un marş al tăcerii la "Zidul morţii", locul în care patru familii i-au pierdut pe cei dragi.
De Redactia Observator la 11.01.2014, 10:06Oamenii se tem că vor mai sfârşi şi alţii la baza construcţiei de beton, pusă exact în drumul şoferilor.
Cu lumânări în mâini, în amintirea celor patru suflete care s-au stins aici, cinci sute de oameni au pornit într-un marş al tăcerii.
Am venit să-l comemorez pe soţul meu cu toţi oamenii ăştia care sunt alături de noi şi le mulţumesc că nu sunt indiferenţi la ceea ce se întâmplă la zidul morţii, spune soția șoferului decedat în 2012.
Nu are ce căuta la intrarea într-un oraş un asemenea zid placat cu pavele care obturează vederea, spune și Adrian Graur, fostul rector al Universităţii Suceava.
Am umblat în lumea asta 24 de ani că sunt şofer de tir şi aşa prostie omenească să pună cineva un zid în mijlocul drumului nu am văzut nicăieri, adaugă un alt participant la marș.
Virajul prost semnalizat este numit, impropriu, sens giratoriu.
Un copil de patru ani desena o chestie mai deşteaptă decât dementul ăla care a făcut asta, spune un profesor.
Sensul giratoriu dacă era să fie, ar fi trebuit să fie dreapta şi stânga. Acolo merge numai pe partea stângă, e de părere și fostul șef al Poliției Rutiere Suceava.
Din punct de vedere tehnic, e o catastrofa, dom`le. Avem patru morti care sunt in locul respectiv. Fara comentarii. Suntem vinovati. Suntem vinovati, spune și primarul comunei Șcheia.
Zidul de beton şi-a luat tributul ultima dată la sfârşitul săptămânii trecute. A fost nevoie să moară încă un om pentru ca oficialii să ia primele măsuri.
Considerăm că este necesară a fi iluminată. Se vor monta benzi rezonatoare. Au fost suplimentate lămpile de semnalizare, spune Florin Sinescu, prefectul de Suceava.
Dar pentru şoferi nu este de ajuns, iar rudele celor care au pierit aici vor ca niciun destin să nu se mai frângă în Zidul morţii.