Cele mai multe accidente grave din Bucureşti se produc marţea
Marţea neagră are două ceasuri rele pe şoselele din Bucureşti. Statisticile arată că cele mai multe accidente rutiere grave se produc în fiecare marţi, într-un anumit interval orar. Doar în primele trei luni ale anului, 16 oameni au murit şi peste 150 au fost răniţi în traficul din Capitală.
De Redactia Observator la 03.05.2019, 23:07Marţea neagră are două ceasuri rele pe şoselele din Bucureşti. Statisticile arată că cele mai multe accidente rutiere grave se produc în fiecare marţi, într-un anumit interval orar. Doar în primele trei luni ale anului, 16 oameni au murit şi peste 150 au fost răniţi în traficul din Capitală.
O dată pe săptămână, traficul din Bucureşti devine mai periculos decât în orice altă zi, o arată cele 130 de accidente produse doar în primele trei luni ale anului.
Cele mai multe accidente din Bucureşti se produc marţi, între 16.00 şi 18.00
Marţea neagră are două ceasuri rele. Da, statistica poliţiei arată că cele mai multe evenimente rutiere din Bucureşti se produc marţi, între orele 16.00 şi 18.00. Cel puţin anul acesta. Anul trecut ziua fatidică a fost joi.
Anul 2018 a scos în evidenţă şi cele mai periculoase intersecţii din Capitală. În fiecare sector din Bucureşti există câte un punct negru, unde frecvenţa accidentelor este mai mare decât în alte zone.
Aceste zone sunt:
1. Str.Buzești/Str.Occidentului/Str.Polizu, sector 1 - accidente - 4
2. Bd-ul Basarabia - Șos. Morarilor, sector 2 - accidente - 6
3. Bd. Theodor Pallady nr.51 / bretea acces Auchan, sector 3 - accidente - 5
4. Spl. Unirii / Bd. Gh.Șincai, sector 4 -accidente - 5
5. Șos. Alexandria/ șos Antiaeriană, sector 5 - accidente - 9
6. Str.Brașov/ Bd.1 Mai/ Drm.Taberei, sector 6 - accidente - 13
Intersecţia Bulevardul Ştefan cel Mare cu Calea Floreasca este una dintre cele mai aglomerate din Bucureşti. Aşa arată indicatorul care avertizează că o intersecţie este periculoasă. Când îl vedeţi, ar fi bine să încetiniţi şi să acordaţi mai multă atenţie traficului.
Andra Arsintescu, Brigada Rutieră: Zonele cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere sunt avute permanent în atenţie prin organizarea de activităţi punctuale, în scopul reducerii riscului rutier
Cele mai multe accidente se produc din cauza traversării neregulamentare
Traversarea neregulamentară şi neacordarea de prioritate sunt primele două cauze ale accidentelor din Capitală. Zeci de victime fac şi alte obiceiuri periculoase la volan.
Sorin Bădică, instructor conducere defensivă: Cea mai mare greşeală este educaţia precară a conducătorilor auto. Remarcăm aici neasigurarea în momentul în care vrem să schimbăm direcţia de mers, distanţa foarte mică faţă de maşina din faţă, neatenţia sau utilizarea telefonului mobil
Şoferii din Bucureşti, din Constanţa şi din Iaşi sunt consideraţi cei mai periculoşi pentru că provoacă cele mai multe accidente.
Andra Arsintescu, Brigada Rutieră: În primele trei luni ale acestui an, Poliţiştii din cadrul Brigăzii Rutiere au aplicat peste 45.000 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut peste 6.900 de permise de conducere. De asemenea, pentru consumul de alcool au fost întocmite 148 de dosare penale şi aplicate 227 de contravenţii
20.000 de şoferi, amendaţi în vacanţa de Paşte şi 1 mai
Doar în perioada minivacanţei, 20 de mii de şoferi au primit amenzi, cei mai mulţi pentru că au depăşit viteza sau au condus după ce au consumat alcool.
Însă nici măcar pedepsele nu pun frână tragediilor de pe şosele. Suntem pe primul loc în Europa la numărul victimelor din trafic, cu aproape două mii de morţi în doar un an.
!Autorităţile din Republica Moldova, spre exemplu, au luat măsuri mai drastice. Şoferii prinşi beţi la volan sunt nevoiţi să facă practică, pentru reeducare, la morgă.