Antena LIVE
Video

Moda restaurantelor cu un singur preparat principal, reinventat în zeci de alte rețete. Trendul a început odată cu burgerii

Moda restaurantelor nişate din străinătate i-a inspirat şi pe români. Antreprenorii deschid tot mai multe localuri care au un singur preparat principal pe care îl reinventează în zeci de alte rețete. Ciorbării, pastrami bar-uri, costelării, ateliere de tarte sau clătitării sunt doar câteva exemple de businessuri cu o clientelă în continuă creştere. 

De la 05.02.2022, 21:10

Cristina Pană conduce un fast food în Bucureşti. A reuşit să transforme un aliment de bază într-un meniu diversificat, pe gustul tuturor.

Cristina Pană, fondator restaurant: Am vrut să fim inediţi, am reuşit prin a pune un ouşor pe plită şi a vedea cât de uşor se face, şi de acolo a venit inspiraţia. E proteic, ţine de foame şi de la bebeluşi oul a fost mereu în meniu şi atunci am vrut să mergem pe această idee. 

Maki şi-a gasit inspiraţia în bucătăria texană. Dar totul a început în bucătăria proprie, cu un cuptor mic si mulţi prieteni care veneau sa îi încerce preparatele. 

Maki Kukunesh, patron restaurant: Uşor am reuşit să ducem această pasiune într-o locaţie în care toată lumea să poată să guste şi să se bucure de ceea ce facem. Vedeta noastră pot să zic este brisket. pieptul de la vită. Găsim cel mai greu marfă bună pentru brisket. Între 12 şi 14 ore poate să dureze doar pe foc, pe lemne de esenţă tare şi este destul de artizanal.

Pe acelaşi subiect

Trendul restaurantelor nişate a început cu burgerii

Alţii au mizat pe clasica ciorbă. Proprietarii acestui business au ajuns să vândă zilnic aproximativ 2000 de porţii de ciorbă în cele 5 locaţii din Capitală. Cele mai cerute ciorbe sunt ciorba de burtă, ciorba de perişoare şi ciorba rădăuţeană. 

Gabriel Dima, patron lanţ restaurante: În momentul de faţă reţetarul nostru a depăşit 400 de reţete. Avem copii care vin să mănânce ciorbă de perişoare, că e mai bună ca a mamei!

''Mi-aş dori câteodată să-mi iasă aşa gustos!''

Dragoş Panait, consultant HORECA: Este un trend clar că ori ne place un anumit lucru pe care nu-l găsim pe piaţa locala şi atunci căutăm să împrumutăm idei din afară. Se vede că fiecare antreprenor se straduieşte să fie din ce în ce mai bun pe produsul respectiv. 

Trendul restaurantelor nişate a început cu burgerii, în urmă cu aproape 10 ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

restaurant mancare nisa burgeri ciorba
Întrebarea zilei
Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

În vacanţă, în ţară

În vacanţă, în străinătate

Acasă, cu familia

Cu prietenii

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Ce se mănâncă, de fapt, în prima zi de Paște. Aduce noroc și prosperitate
Fanatik.ro
Publicat 04.05.2024
Cuvintele din limba română pe care foarte multă lume le folosește greșit. Ce...
Fanatik.ro
Publicat 04.05.2024
Un nou test de sânge poate detecta osteoartrita cu până la opt ani înainte ca...
spotmedia.ro
Publicat 03.05.2024
HOROSCOP FINANCIAR Mai 2024: Zodiile care vor face avere și zodiile care riscă...
Gandul
Publicat 02.05.2024
Locul fascinant de la malul Dunării care atrage ca un magnet turiștii:...
Adevărul
Publicat 04.05.2024
Ce a putut să găsească un tâmplar atunci când a dărâmat un perete în...
A1
Publicat 01.05.2024
Horoscopul zilei de 5 mai 2024. Taurii trebuie să aibă grijă la prietenii....
CaTine
Publicat 04.05.2024
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după...
spynews.ro
Publicat 03.05.2024
„Eram pedepsită constant”. Teodora Stoica spune cum a fost adolescența ei,...
GSP
Publicat 30.04.2024
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea...
Click.ro
Publicat 01.05.2024
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care...
Useit
Publicat 05.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce este interzis să faci astăzi când...
Redacţia.ro
Publicat 02.05.2024
Politicianul care a schimbat cinci partide în zece ani. Plutonul candidaților...
libertatea.ro
Publicat 03.05.2024
Doja Cat a purtat o ținută îndrăzneață la o cină în New York....
ZU
Publicat 03.05.2024
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Hello taste
Publicat 03.05.2024
Deshidratarea la copiii mici: cum se manifestă și ce poți face
Deparinti
Publicat 03.05.2024
Noul drog care face ravagii în România. Specialiști: „Provoacă...
ziare.com
Publicat 04.05.2024
Luis Fonsi nu-și mai dorește să vorbească despre fosta căsnicie cu Adamari...
Happy
Publicat 03.05.2024
Proprietățile medicinale ale ceaiului de merișoare. Efectele acestei băuturi...
Medicool
Publicat 04.05.2024
Florinel Coman l-a contactat pe Gigi Becali cu o cerere inadmisibilă! "Eşti...
orangesport.ro
Publicat 28.04.2024