Multe dintre instituţiile statului au sediul în clădiri pericol-public
Instituţii ale statului au sediul în clădiri pericol-public. Teatre care funcţionează în construcţii cu risc seismic ridicat, primării care stau să se dărâme şi săli de spectacole care nu au mai fost renovate de zeci de ani
De Redactia Observator la 08.11.2015, 19:53Instituţii ale statului au sediul în clădiri pericol-public. Teatre care funcţionează în construcţii cu risc seismic ridicat, primării care stau să se dărâme şi săli de spectacole care nu au mai fost renovate de zeci de ani
Cinematograful Patria, o altă clădire cu bulină roşie din capitală în care întră sute de oameni în fiecare weekend. Nimeni din conducere nu ne poate explica dacă cinefilii sunt în siguranţă atunci când îşi urmărescu actorii preferaţi, cu punga de popcorn în braţe.
Arenele Romane, spaţiu preferat pentru concerte de tot felul. Şeful nu e la birou, iar două afişe anunţă că spectacolele de la începutul lunii au fost anulate.
Zidurile scorojite şi ferestrele crăpate pe alocuri nu-ţi oferă sentimentul de siguranţă. Iar dacă vă gândiţi că doar clădirile vechi sunt periculoase.
Stadionul National funcţionează în acest moment fără avizul final al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Chiar şi aşa reprezentanţii primăriei capitalei ne asigură că arena este sigură, iar în caz de incendiu evacuarea s-ar face fără probleme.
Totuşi, există şi instituţii publice construite cu simţul răspunderii. Sala Polivalentă este dotată cu detectoare de fum şi instalaţie automată de stingere a incendiului. Un pompier supraveghează în permanenţă camera de control.
În toată clădirea există 170 de extinctoare şi zeci de hidranţi. O clădire cu bulină roşie, dotată cu detectoare de fum, este teatrul Nottara. Doi pompieri supraveghează în permanenţă. În caz de incendiu există şase ieşiri, marcate corespunzător.