Nunțile se pot prelungi până mai târziu în noapte, mirii sunt bulversați de schimbările anunțate de la o zi la alta
Schimbări după schimbări pentru tinerii care vor să se căsătorească. Oficialii au decis aseară că petrecerile private organizate la restaurante se vor putea prelungi până mai târziu în noapte, iar asta a bulversat şi mai mult cuplurile. Unele închiriaseră corturi tocmai pentru că, fiind în aer liber, ar fi putut sta toată noaptea la petrecere. Altele se gândesc acum să facă nunta în două etape.
De Alexandra Marin la 04.06.2021, 16:45Astfel, toate evenimentele private, nunti, botezuri sau aniversări, pot fi organizate începând de astăzi până la ora 2 dimineața. Potrivit surselor Observator, Raed Arafat ar fi fost cel care a cerut prelungirea programului cu două ore pentru aceste evenimente.
Până acum, evenimentele private puteau fi organizate în programul de funcționare al restaurantelor, adică de la 5 dimineața și până la miezul nopții.
Noua regulă vine la trei zile distanță de la ultima modificare referitoare la numărul limită de invitați permiși la un eveniment privat: 50 la interior și 70 la exterior. Limita dispare în cazul în care toți invitații sunt vaccinați.
Decizia privind prelungirea programului până la ora 2.00
Redăm mai jos textul hotărârii nr. 36 din 03.06.2021, privind propunerea adoptării unor măsuri de relaxare în contextul evoluției pandemiei de COVID-19 precum și modificarea și completarea Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 28 din 14.05.2021
”Având în vedere necesitatea reglementării unitare a măsurilor aplicabile elevilor/studenților și lucrătorilor transfrontalieri care fac nevata de la școală/locul de muncă situat într-o țară, la domiciliul situat într-o altă țară, precum și nevoia de adaptare a programului de desfășurare a anumitor activități la cerințele sociale,
în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) lit. c) și art. 81 din O.U.G. nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, cu modificările și completările ulterioare,
în temeiul prevederilor art. 5 alin. (3) lit. f, din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, ale art. 4 și art. 11 alin. (1) din Legea nr. 136/2020 republicată, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, ale art. 20 lit. l) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 15/2005, cu modificările și completările ulterioare și ale art. 2 și art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 94/2014 privind organizarea, funcționarea și componența Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență,
Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta Hotărâre:
Art.1 -Se propune ca activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, organizată în cadrul evenimentelor private (nunți și botezuri), să fie permisă până la ora 2,00.
Art.2 -Hotărârea nr. 28 din 14.05.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, cu modificările și completările ulterioare prin hotărârile Comitetului Național pentru Situații nr. 32 și 35, se modifică și se completează astfel: La art. 3 alin. (2) se abrogă lit. e). La art. 3 alin. (2) după litera s) se introduc două noi litere t) și u), cu următorul cuprins: lucrătorii transfrontalieri care intră în România din Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina sau Republica Moldova; elevii/studenţii, cetăţeni români sau cetățeni cu domiciliul sau reşedinţa în afara României, care frecventează cursurile unor instituții de învățământ din România, fac naveta zilnic către acestea și prezintă documente doveditoare, sau care au de susţinut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unităţi/instituţii de învăţământ de pe teritoriul ţării ori se deplasează pentru activităţi legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum și însoțitorii acestora în situația în care sunt minori.”