Antena Meniu Search
x

Video Cum vor arăta nunţile, botezurile și petrecerile în club de la 1 iunie. Lumea se împarte între vaccinaţi şi nevaccinaţi

Ne place sau nu, lumea se împarte acum între vaccinaţi şi nevaccinaţi. Fără carantină la întoarcerea în ţară a fost doar primul beneficiu pentru cei imunizati. Nunţile, botezurile, petrecerile în club şi chiar mersul la teatru sau operă vor arăta diferit pentru cei care au primit serul şi pentru nevaccinaţi.

de Redactia Observator

la 14.05.2021, 20:02

Vezi și

1 iunie 2021 este zi de sărbătoare, mai ales pentru cei vaccinaţi. Sunt aproximativ cinci milioane de oameni care, potrivit estimărilor premierului, în doar două săptămâni, vor avea completă schema de imunizare. Şi o dată cu ea, mai multe beneficii.

Florin Cîţu, premierul României: Românii vor din nou evenimente private, nunţi, botezuri, vor să meargă la concerte, vor să meargă în concediu, vor să meargă la mare.

Petrecerile de nuntă sau botez vor fi fără limite în interior dacă toţi participanţii sunt vaccinaţi. Tot din prima zi a verii se redeschid şi cluburile. Privit propunerii Guvernului, vor funcţiona la doar 50% din capacitate şi exclusiv pentru cei imunizaţi. Potrivit unor surse, şi piscinele acoperite ar urma să fie redeschise pentru persoanele vaccinate. În timp ce pentru evenimentele sportive, recomandarea este ca spectatorii să fi primit, de asemenea, ambele doze de ser.

''Nu cred că e chiar normal pentru că atunci face o departajare între cei imunizaţi şi cei care încă nu s-au hotărât încă să se vaccineze.''

Pe acelaşi subiect

''Sincer, discriminare mi se pare că persoanele nu se vaccinează şi nu vor să se vaccineze.''

''Să ştiţi că mi se pare în regulă pentru că în context global trecem printr+o perioadă grea şi trebuie o solidaritate dincolo de poate mici spaime personale.''

Pentru că valul de relaxare a venit mai repede decât se aştepta Guvernul, încă nu e foarte clar şi cum vor fi implementate noile reguli. 

Reporter: Care va fi metodologia pentru a afla cine e vaccinat şi cine nu? 

Paul Marinescu, organizator nunţi: Noi avem liste de invitaţi, putem să cerem informaţiile, dar din cauza GDPR-ului vor exista probleme.

Florin Cîţu, premierul României: Avem încredere în responsabilitatea organizatorilor. Sunt sigur că vor lua cele mai bune măsuri.

După câteva ore, aflat la Suceava, premierul revine cu o nouă explicaţie. 

Florin Cîţu, premierul României: Este un mod simplu de a verifica. 

Reporter: Trebuie să prezinte certificatul la intrare?

Florin Cîţu, premierul României: Exact, dar asta este o decizie a organizatorului, nu este o decizie pe care noi o impunem.

Luat de valul de entuziasm general, primarul Sucevei ar vrea ca la Zilele Oraşului să participe doar cei vaccinaţi. 

Reporter: Domnule premier, domnul primar al Sucevei a spus că la zilele Sucevei vor putea participa doar persoanele vaccinate, ce părere aveţi?

Florin Cîţu, premierul României: Nu ştiu când sunt zilele Sucevei. Sigur că este o discuţie în principiu. Să ajungem până atunci. 

Evenimente culturale test, cu public

În Capitală, a început deja o repetiţie pentru evenimentele ce vor urma, destinate celor vaccinaţi. La Opera Naţională, cei imunizaţi au avut accesul garantat la un eveniment test, cu doar câteva ore înainte de relaxare.  

Toţi cei care au venit la Operă au fost verificaţi cu ajutorul unei tablete pe care a fost instalată aplicaţia celor de la STS. Prin scanarea cărţii de identitate, aplicaţia spune dacă participanţii sunt sau nu vaccinaţi. 

Daniel Jinga, manager Opera Naţională Bucureşti: Emoţii foarte mari şi bucurie în egală măsură.

Mircea Rusu, director artistic TNB: Sperăm că totul se va reaşeza pe făgaşul normal. Nu se poate altfel. Se zice că artiştii au Dumnezeul lor. 

Mâine seară, seria evenimentelor-pilot va continua în Capitală cu spectacolul "Dineu cu Proşti", organizat la Teatrul Național, şi "Faust", la Opera din Cluj-Napoca. Iar, duminică, spectatorii vaccinaţi sunt invitaţi din nou în aer liber la operă. Condiţiile sunt aceleaşi: gradul de ocupare al spaţiilor va fi de maximum 70% şi pot intra doar persoane vaccinate, care trebuie să poarte obligatoriu şi masca de protecţie. După evenimente, participanţii vor fi monitorizaţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Cum vor arăta nunţile, botezurile și petrecerile în club de la 1 iunie. Lumea se împarte între vaccinaţi şi nevaccinaţi