O tânără contabilă din Timişoara şi-a transformat pasiunea pentru ciocolată într-o afacere de succes: "Îmi dau frâu liber imaginaţiei"
Ce au în comun contabilitatea şi pasiunea pentru ciocolată? Aparent nimic, însă o tânără din Timişoara, specializată în cifre, reuşeşte să calculeze, în sufrageria ei, proporţiile corecte ca să obţină ciocolata perfectă. Doar din ingrediente naturale, fără zahăr şi fără lactate, astfel că rezultatul final este un dulce sănătos. Practic, ciocolata din sufragerie se poate mânca şi fără regretele de după.
De Redactia Observator la 14.06.2021, 16:45Mariana Beşleaga: Îmi dau frâu liber imaginaţiei.
Reporter: Este o combinaţie între ciocolatier şi artist?
Mariana Beşleaga: Da, cu siguranţă.
Mariana ştie totul despre ciocolată. A descoperit gustul desăvârşit după ani de studiu. Şi a ajuns şi la Moscova pentru un curs de specialitate. O pasiune care a ajuns să se îmbine cu meseria ei de contabilă.
Mariana Beşleaga: Îmi place foarte mult ciocolata şi atunci de aici a pornit ideea să încerc să fac o alternativă sănătoasă de ciocolată, o ciocolată pură. Cumva vine şi o relaxare, pentru că contabilitatea nu este un job relaxant şi atunci am găsit pasiunea cu ciocolata.
O pasiune devenită afacere de succes
Când lasă cifrele şi balanţele deoparte, ajunge acasă unde mai calculează atent doar proporţiile. Zahărul şi laptele le trece pe zero. Cu pasiune şi grijă pentru o alimentaţie sănătoasă, Mariana obţine ciocolata artizanală cu gust neaşteptat, creată doar din ingrediente naturale, în bucătăria de acasă.
Mariana Beşleaga: Unt de cacao, pastă de cacao, cam asta are la bază o ciocolată care se numeşte chiar ciocolată. Este o ciocolată pe care o fac cu vişină, cimbru, zahăr de cocos şi ciocolată propriu zis care, pur şi simplu când muşti automat în cap se face aşa un bum.
La gustul intens contribuie şi rozmarinul, piperul, susanul negru, cardamonul sau cuişoarele. Dar nu doar gustul contează. Turmericul şi pudra de spirulină sau de matcha devin culori, cu care Mariana îşi pictează manual pralinele.
Culorile pot varia în funcție de anotimp, însă ingredientele de bază sunt întotdeauna aceleaşi.
Mariana Beşleaga: O ciocolată care este în supermarket nu o sa aibă la bază pastă de cacao, unt de cacao. De obicei se foloseşte doar praful de cacao, care este a treia parte.
Cicocolata din sufragerie e perfectă şi pentru diabetici, iar dulciurile Marianei au ajuns deja în aproape toată ţara. O tabletă de ciocolată naturală sau un pachet de cinci praline pictate manual costă 25 de lei.