Cum se depozitează corect mâncarea, pentru a preveni alterarea alimentelor
Carnea decongelată şi peştele se alterează rapid dacă nu sunt gătite, iar şunca şi salamul trebuie să stea în ambalajul original ca să rămână proaspete
De Redactia Observator la 04.02.2018, 00:26- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Carnea decongelată şi peştele se alterează rapid dacă nu sunt gătite, iar şunca şi salamul trebuie să stea în ambalajul original ca să rămână proaspete. Majoritatea românilor au transformat frigderul în cămară, însă, nu ştiu că multe alimente nu au ce căuta în frigider.
Legumele vor ajunge în salată abia peste câteva zile. Ca să le păstreze proaspete, gospodinele au un secret. Le şterg bine, înainte să le pună în frigider. Altfel, pot să mucegăiască.
Aşa arată frigiderul multor români. Legumele şi fructele sunt puse laolaltă, pe toate rafturile, în timp ce iaurtul stă într-o zonă cu temperaturi mai ridicate. Greşit, spun specialiştii. Mai mult, ceapa şi usturoiul nu au ce căuta în frigider. Pot rezista şi trei luni, la temperatura camerei.
Carnea crudă şi decongelată trebuie să stea pe raftul cu temperatura cea mai scăzută. În caz contrar, riscăm să ajungem la spital.
Carmen Ţenescu, nutriţionist: "Intoxicaţiile constau în dureri de cap, dureri abdominale, o stare de rău în general, cu sau fără febră, depinde de organism."
Şi fructele se păstrează bine în compartimentul special din frigider. La temperatura camerei, se pot strica în două zile. Şi devin periculoase.
Carmen Ţenescu, nutriţionist: "Dacă a apărut o bubiţă într-o parte este de preferat să nu mai consumăm. Se va extinde foarte uşor, deja a pătruns microbul."
Ordinea din frigider poate reduce semnificativ risipa alimentară. Anual, fiecare român aruncă aproximativ o sută de kilograme de mâncare.