Pâinea cu parizer, atestată de Ministerul Agriculturii
Pâinea cu parizer. E un sandwich care ne aduce aminte de vremurile de dinainte de 90. Dar mai ales de gustul mezelurilor de altădată. După care acum tânjim
De Redactia Observator la 15.11.2014, 20:33- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Pâinea cu parizer. E un sandwich care ne aduce aminte de vremurile de dinainte de 90. Dar mai ales de gustul mezelurilor de altădată. După care acum tânjim
Şi, pentru că acum toate produsele sunt pline de aditivi, de azi, cele după reţete corecte au primit atestat. Pâinea cu cartofi, crenvurştii cu carne de vită şi ciolanul de porc presat, vor avea etichete cu logo. Adică, o recunoaştere a faptului că sunt făcute după reţete atestate de Ministerul Agriculturii.
Fără E-uri şi fără coloranţi. Aşa arată o pâine făcută ca la carte, după o reţetă de pe vremea bunicii. Aluatul se frământă cu spor, şi după ce este lăsat la dospit aproape o oră, este împletit şi presărat cu susan.
Abia apoi este pusă de brutari în cuptorul încins. Între timp, un alt produs făcut după o reţetă consacrată este pregătit să ajungă în rafturile magazinelor.
Pâinea albă cu cartofi a devenit în ultima vreme preferata românilor. Chiar dacă este puţin mai scumpă. Reţeta nu a fost schimbată de 3 decenii, aşa că Ministerul Agriculturii a decis să-o ateste.
Parizerul va avea alt gust. Ca pe vremuri. Când în reţetă era 60% carne de vită. O firmă de carne a primit atestat pentru reţeta corectă de mezeluri. Ceilalţi producători nu s-au obosit să se înscrie. Atestatul nu-i mai lasă să folosească în compoziţie aditivi. Cei care au astfel de atestate vor fi controlaţi periodic de către un corp de control al Ministerului Agriculturii. Produsele atestate vor avea şi etichete cu un logo pe care scrie reţetă consacrată.