Pandemia scoate cabanele şi pensiunile la vânzare
Faptul că ni s-a interzis să mergem în vacanţe se resimte din plin în staţiunea Rânca din judeţul Gorj. Pentru că nu au avut oaspeţi, mulţi proprietari de cabane şi pensiuni le-au scos, pur şi simplu, la vânzare.
De Redactia Observator la 10.06.2020, 17:51- Foarte puţini oameni îşi mai doresc să se apuce de turism.
- Sunt pensiuni care au lacătul pus de câteva luni.
Oamenii sunt dezamăgiţi de faptul că Executivul nu le-a oferit, până acum, un sprijin real celor din industria HORECA.
Cele două luni de izolare, urmate de perioada de restricţii de circulaţie au reprezentat o lovitură cât se poate de dură pentru proprietarii de pensiuni din staţiunea Rânca.
Sunt pensiuni care au lacătul pus de câteva luni şi nu s-au mai deschis nici acum când turismul montan a început să se revigoreze. Preţurile pornesc de la 75 de mii de euro şi ajung la 130 de mii
Mărioara Babu – proprietar pensiune: De când cu pandemia, mulţi au crezut că turismul în România va muri.
Unii sunt convinşi că aşa se va întâmpla, motiv pentru care au renunţat la ideea de a mai intra în industria HORECA.
Alţi oameni de afaceri nici nu mai au de gând să finalizeze investiţiile odată ce le-au început. Le-au întrerupt acum şi încearcă să vândă pensiunile la roşu.
Proprietar cabană: Atractivă este zona, dar numai că am ţinut la preţ. Nu vreau să o vând degeaba. Mai e nevoie de investiţii plus că au fost şi problemele care au fost. 2009, cu criza financiară, care a căzut foarte mult partea imobiliară, a venit şi epidemia asta şi s-au ţinut aşa lanţ. Cred că nu am reuşit să ne redresăm.
În orice caz, foarte puţini oameni îşi mai doresc să se apuce de turism. Restricţiile care s-au ridicat cu foarte mare greutate i-au convins că nu e o afacere.
Constantin Pănescu – cabanier: Turiştii n-au mai venit, a apărut această pandemie, atunci foarte mulţi care au rate la bancă, nu şi-au terminat cabanele ar dori să nu le mai termine, să le vândă aşa în stadiul în care se găseşte.
Nu doar proprietarii de cabane sau pensiuni vor să scape de ele. În mediul online e plin de cafenele, fast-fooduri şi spălătorii scoase la vânzare.