Pastrama de berbecuţ câştigă teren în faţa fripturii de porc
Pastrama de berbecuţ câştigă teren în faţa fripturii de porc, mai ales toamna, când se combină mult mai bine cu tulburelul! Totuşi, pregătirea pastramei nu este atât de simplă precum credeţi. Dacă vreţi să vi se topească în gură, trebuie să respectaţi nişte reguli. Nu foarte complicate şi nici care să vă mănânce prea mult timp. Sunt simple şi uşor de pus în practică.
De Redactia Observator la 07.11.2019, 16:51Pastrama de berbecuţ câştigă teren în faţa fripturii de porc, mai ales toamna, când se combină mult mai bine cu tulburelul! Totuşi, pregătirea pastramei nu este atât de simplă precum credeţi. Dacă vreţi să vi se topească în gură, trebuie să respectaţi nişte reguli. Nu foarte complicate şi nici care să vă mănânce prea mult timp. Sunt simple şi uşor de pus în practică.
Până la rezultatul final care lasă gura apă pofticioşilor, procesul este unul îndelungat. Carnea de oaie nu se transformă în cea mai bună pastramă peste noapte. Are nevoie de până la 4 zile ca să preia din aromele mirodeniilor.
După ce carnea este pregătită, urmează pregătirea pastramei la tuci. Iar chefii spun că ar mai fi un ingredient secret. Tradiţia care dă gust acestui preparat întâlnit şi la strămoşi.
Nu toată lumea ajunge să mănânce o pastramă făcută de un chef, dar fiecare are reţeta proprie. Iar mulţi nu se supără deloc că este mai scumpă decât cea de porc. Pentru că şi aroma contează.
Alertele de pestă porcină au făcut ca anul acesta pastrama de berbecuţ să fie mai căutată decât în anii trecuţi. Asta nu înseamnă însă că, de sărbători, românii nu se vor întoarce la friptura lor preferată.