Patru fete din Galați au intrat în Mensa, organizația celor mai inteligenți oameni
Toţi tinerii sunt speciali, dar fiecare are talentul său. Mulţi au aptitudini excepţionale, ce trebuie valorificate. Este şi cazul a patru eleve din Galaţi, acceptate în celebra organizaţie Mensa. Fie că pictează, scriu sau dansează, fetele o fac aproape de perfecţiune.
De Redactia Observator la 29.02.2020, 15:18Toţi tinerii sunt speciali, dar fiecare are talentul său. Mulţi au aptitudini excepţionale, ce trebuie valorificate. Este şi cazul a patru eleve din Galaţi, acceptate în celebra organizaţie Mensa. Fie că pictează, scriu sau dansează, fetele o fac aproape de perfecţiune.
Alexandra, Denisa, Loredana şi Ioana sunt patru eleve care la prima vedere nu ar avea multe lucruri în comun. Totuşi, dacă ne uităm atent la fete, numitorul lor comun este inteligenţa nativă. Sunt membre Mensa, ceea ce înseamnă că IQ-ul lor este cu mult peste medie, numărându-se printre cei mai inteligenţi 2% oameni, din populaţie.
Alexandra Maryam Dimofte, membru Mensa- Tatăl meu mi-a spus de Mensa şi m-a dus la un test şi am ajuns membru.
Loredana Agapi, membru Mensa - Mensa este o comunitate nu doar o comunitate de oameni cu un IQ înalt, este o comunitate de oameni cu aceleaşi valori şi aş putea spune că este construită pe trei piloni: inteligenţă, creativitate şi pasiune.
Ca parte a Mensa, tinerii au posibilitatea de a fi puşi în legătură cu ceilalţi înscrişi, ceea ce înseamnă că au de învăţat unii de la alţii.
Laurenţiu Iancu, coordonator Growth Youth Mensa România - Au contact cu copii supradotaţi, au contact cu adulţi supradotaţi şi nu în ultimul rând, este o reţea internaţională.
Nu oricine poate intra în organizaţie, însă. Sunt aleşi numai cei care, la testul de inteligenţă, obţin un scor mare.
Inteligenţa poate fi ceva cuantificabil. Mensa adună laolaltă acei oameni cu un IQ peste medie.
Ioana Săraru, membru Mensa - Testul nu mi s-a părut chiar foarte greu. Am reuşit să fac majoritatea întrebărilor.
Însă în realitate aceştia sunt tineri obişnuiţi. Hobby-urile lor sunt normale, specifice vârstei. Fie că este vorba de pictură, dans sau scris, tinerele îşi duc pasiunile pe cele mai înalte culmi.
Alexandra Maryam Dimofte, membru Mensa - Cea mai mare pasiune a mea este desenatul şi pictatul
Denisa Lepădatu, membru Mensa - Încă de la vârsta de 7-8 ani am început să scriu, aceasta fiind principala mea pasiune. Până astăzi, la vârsta de 17 ani, am publicat 8 cărţi de literatură - poezie şi proză.
Sunt tineri care îşi doresc să facă o diferenţă în societatea actuală, iar profesorii îi susţin în activitatea lor.
Oana Enache, Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi - Avem foarte mulţi copii care rezultate foarte bune la învăţătură şi nu doar la învăţătură, ci şi în concursurile de profil şi în olimpiadele şcolare. Profesorii depun eforturi pentru promovarea acestor copii şi pentru coordonarea lor.
Tinerele îşi doresc să rămână în ţară şi să își continue studiile aici, aproape de familie şi de locurile unde au crescut.