Petreceri câmpenești cu purceluș la proțap, în Bucovina, la început de an
După Revelion, continuă distracția! Petrecerile câmpenești se țin lanț în pensiunile și hotelurile din Bucovina. Turiștii veniți aici să petreacă Anul Nou încă mai au energie. Îi ajută preparatele tradiționale, pe care gazdele nu contenesc să le pună pe mese.
De Redactia Observator la 02.01.2020, 23:01După Revelion, continuă distracția! Petrecerile câmpenești se țin lanț în pensiunile și hotelurile din Bucovina. Turiștii veniți aici să petreacă Anul Nou încă mai au energie. Îi ajută preparatele tradiționale, pe care gazdele nu contenesc să le pună pe mese.
Turiștii s-au încălzit cu vin fiert vin rosu la ceaun țuică, afinată şi neaparat în jurul unei hore cum doar în Bucovina întâlnim. Apoi, aromele tradiţionale i-au atras în jurul meselor. Vedeta prânzului câmpenesc a fost însă purcelul la proţap.
După mesele copioase, a fost loc şi pentru o porţie de adrenalină. Au fost însă destui şi cei care au preferat plimbările tradiţionale cu trăsura.Pentru 50 de lei, au admirat pe îndelete zona. Pe drum, au legat şi prietenii.
Pentru cei mai mulți turiști, minivacanţa de Anul Nou continuă până la finalul săptămânii, pentru că şi vineri a fost declarată zi liberă.