Porcul vietnamez, mai sănătos ca cel românesc
Friptura de pe masa de Crăciun poate fi şi sănătoasă! Dacă înlocuim porcul românesc cu cel vietnamez. Gustul e acelaşi. Doar grăsimea e mai puţină. Singura diferenţă apare atunci când vorbim de preţ
De Redactia Observator la 13.12.2014, 20:57- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Friptura de pe masa de Crăciun poate fi şi sănătoasă! Dacă înlocuim porcul românesc cu cel vietnamez. Gustul e acelaşi. Doar grăsimea e mai puţină. Singura diferenţă apare atunci când vorbim de preţ
Nu ştim cum i se spune lui Ghiţă în Vietnam, dar un negru mititel nu se lasă sfidat de marele alb. N-ajunge el la 200 de kilograme, dar este foarte apreciat pentru carne. De sapte ori mai slabă decât carnea unui porc obişnuit. Nici nu-i de mirare. Se hrăneşte doar bio. În plus, creşte şi se înmulţeşte mult mai repede.
La maturitate, masculul poate atinge 100 de kilograme iar femela nu trece de 80. Acest crescător iranian din Floreşti, Prahova are, pentru acest Crăciun, de două ori mai multe comenzi decât anul trecut.
Crescătorul cere în jur de 15 lei pe kilogram dar, la Constanţa, spre exemplu, asiaticul se vinde şi cu 30 de lei pe kilogram. Poate şi de aceea este numit "porc de fitze".
Porcul vietnamez însă, spun medicii, e chiar recomandat pentru sănătate.
Chiar şi aşa, porcul tradiţional rămâne la putere. Înainte să-l cumpăraţi, n-ar fi rău să testaţi piaţa. În viu, preţul porneşte de la 7-8 lei, dar la magazin ajunge la 17 lei kilogramul de pulpă.