Preparatele din carne se scumpesc. Producătorii au depus listele cu prețurile mai mari către magazine
De luna viitoare vom plăti mai mult pentru produsele din carne. Scumpirea se anunţa încă din luna decembrie. Acum, însă, producătorii de carne au pus-o pe foaie. Au trimis listele cu noile preţuri către magazine.
De Redactia Observator la 09.02.2017, 20:23De luna viitoare vom plăti mai mult pentru produsele din carne. Scumpirea se anunţa încă din luna decembrie. Acum, însă, producătorii de carne au pus-o pe foaie. Au trimis listele cu noile preţuri către magazine.
Aproximativ 17 tone de preparate din carne pleacă spre supermarket în fiecare zi, din această fabrică din Buftea. De luna viitoare vor fi mai scumpe cu 5 procente.
-Comparând ianuarie anul trecut cu ianuarie anul acesta, creşterile de preţ au fost de 12% la carcasa de porc. Carnea de vită, are o evoluţie liniară, dar în ultima lună are o creştere. E o creştere de aproximativ 10% într-o lună.
Şi cheltuielile cu plata angajaţilor sunt mai mari, energia mai scumpă, cursul valutar instabil, iar asta îi determină să scumpească produsele pentru a ieşi pe plus atunci când trag linie la sfârşitul lunii.
În prezent, în marile magazine găsim <intra carton 2 preţuri> cârnaţi la preţul de 34 lei/ kg, muşchiul de porc la preţul de 37 de lei pe kilogram iar pastrama de vită la 43 de lei pe kilogram.