Preţul unui porc porneşte de la 7 lei kilogramul în viu, la marginea Capitalei
La români nu există Crăciun fără şorici şi porc fără negociere. Târgurile deja s-au umplut de animale de scarificat.
De Redactia Observator la 06.12.2015, 19:40La români nu există Crăciun fără şorici şi porc fără negociere. Târgurile deja s-au umplut de animale de scarificat. Iar preţul se negociază în funcţie de perioadă, cantitate şi pretenţii. În jurul Bucureştiului, preţul unui porc porneşte de la 7 lei kilogramul în viu. Şi poate creşte în funcţie de greutate, rasă, modul în care a fost hrănit sau de avizele sanitare, mai rare, e drept. Curcanii, iepurii sau cocoşii aşteaptă să completeze masa de Crăciun.
În târguri, însă, există mereu acest risc. Dar şi porcul este la jumătate decât costă în magazine.