Primul bărbat moașă din România
Mămicile din Galaţi sunt pe mâini bune. Moaşa cu diplomă e tânără şi puternică. Poartă doar pantaloni, dar se mişcă repede. Moaşa este de fapt un bărbat. Mihai Drăgan a absolvit astăzi facultatea de medicină specializarea Moaşe.
De Redactia Observator la 19.06.2015, 19:36Mămicile din Galaţi sunt pe mâini bune. Moaşa cu diplomă e tânără şi puternică. Poartă doar pantaloni, dar se mişcă repede. Moaşa este de fapt un bărbat. Mihai Drăgan a absolvit astăzi facultatea de medicină specializarea Moaşe.
Mihai Septimius Drăgan este o moaşă la masculin. Şi este singurul. Alături de cele 27 de colege, el a devenit azi absolvent al primei promoţii de moaşe a Facultăţii de Medicină din Galaţi.
Mihai s-a lovit de prejudecăţi, a luptat cu ele dar, până la urmă, tocmai realitatea din sala de naşteri a fost cea care l-a convins. Faptul că a putut asista la venirea pe lume a unui copil, rezervat, până acum, numai femeilor.
Când s-a înscris la facultate, Mihai Drăgan îşi dorea să ajungă asistent general. Repartizarea s-a făcut în urma mediilor şi, alături de alţi doi băieţi, a ajuns la secţia de moaşe. Astăzi, cinci ani mai târziu, este singurul dintre cei trei care termină şi este convins că meseria de moaşă i-a fost menită. Vrea să încurajeze şi alţi bărbaţi să asiste la miracolul naşterii.
După prima asistare la naştere am tras o concluzie clară: bine ar fi ca, de fiecare dată, bărbatul să asiste la momentul în care soţia lui naşte.
Societatea nu îşi dă seama încă cât de periculos este să naşti şi ce pb complicată, de sănătate şi socială reprezintă o sarcină.
Multe dintre colegele lui Mihai iau deja în calcul ofertele de lucru din Occident: Italia, Spania, Austria sau Belgia. Primul bărbat moaşă din Galaţi spune că nu va pleca din România. Aşa că viitoarele mame se pot aştepta oricând să îl întâlnească în sala de naşteri.