Programul care îi ţine la curent pe profesori cu metodele de învăţare adaptate noilor tehnologii!
Nu doar elevii au nevoie de pregătire şi studiu constant, ci şi dascălii lor. Cel puţin asta susţine un proiect ambiţios pus la cale în urmă cu un an. "Aspire for Teachers" este programul care îi ţine la curent pe profesori cu metodele de învăţare adaptate noilor tehnologii, dar care îi şi ajută să-şi îmbunătăţească modul de predare.
De Redactia Observator la 29.08.2017, 18:09Nu doar elevii au nevoie de pregătire şi studiu constant, ci şi dascălii lor. Cel puţin asta susţine un proiect ambiţios pus la cale în urmă cu un an. "Aspire for Teachers" este programul care îi ţine la curent pe profesori cu metodele de învăţare adaptate noilor tehnologii, dar care îi şi ajută să-şi îmbunătăţească modul de predare.
Sistemul de învăţământ românesc are nevoie de multe schimbări. Ele pot fi făcute cu paşi mici, dar siguri. Este şi premiza celor de la "Aspire for Teachers" care vor să dea o altă formă modului de predare. Una adaptată vremurilor în care trăim.
"Îi învăţăm pe profesori o nouă modalitate de a-şi prezenta materia, să îmbrăţişeze, într-adevăr, relaţia cu elevii şi să le înţeleagă nevoile", spune Doug Madder.
Iar pentru a-şi îmbunătăţi modul de predare, cadrele didactice din România au fost puse faţă în faţă cu colegi de breasă din şcoli de prestigiu din Statele Unite. Scopul e unul singur: o comunicare mai bună cu elevii, care să îi ajute să acumuleze cât mai uşor cursurile.
"Suntem aici pentru a împărţi puţin din ceea ce se predă în şcoala americană dar, de asemenea, suntem aici să învăţăm şi noi de la profesorii români", adaugă Andrew Wheatley.
Proiectul "Aspire for Teachers" a demarat încă de anul trecut. Cursanţii spun că dă, deja, roade.
"S-a lucrat foarte mult pe partea de mentalitate, schimbare de mentalitate şi strategia la clasă. Am văzut cum interacţionează copii, totul a fost mult mai dinamic, mult mai pe înţelesul lor, mai aproape de ei, orele au fost gândite special una pentru nivelul primar, alta pentru gimnaziu, alta pentru liceu", spune Cristina Vakulovski, profesor de pedagogie.
Acum, 45 de cadre didactice din toate colţurile ţării, selectate din 450 de aplicanţi, au participat la evenimentul organizat în Poiana Braşov.
"Atunci când am aplicat pentru Aspire, mi s-a părut după ce am citit un pic despre, că este o şansă pentru mine să mă reinventez. Simt nevoia să îmi ofer şi mie, dar şi copiilor cu care lucrez altceva", mărturiseşte o profesoară.
"Ceea ce ne propunem noi este să aducem în fata fiecărui elev un profesor excelent! Din şcoală ne tragem cele mai multe resurse, din şcoală ne tragem educaţia, valorile cu care vom merge mai departe în viaţă, de aceea e important să investim în principalii promotori ai educaţiei şi anume în profesori şi învăţători", adaugă Ruxandra Man, organizator Aspire for Teachers.
Cadrele didactice au luat parte la workshop-uri de dezvoltare personală, discursuri în public şi de comunicare eficientă. Şi abia aşteaptă să începă noul an şcolar ca să pună în practică tot ce au învăţat de la colegii americani.