Proțap de 30 de metri în centrul Sibiului, record culinar în România
16 berbeci înşiraţi pe o lungime de 30 de metri au fost gătiţi la proţap în centrul Sibiului. 20 de bucătari au trudit de zor pentru a asigura 1.000 de porţii pentru trecătorii care nu s-au mulţumit doar să guste carnea friptă, ci s-au oprit să facă şi fotografii cu neobişnuitul ospăţ.
De Redactia Observator la 12.08.2019, 01:3116 berbeci înşiraţi pe o lungime de 30 de metri au fost gătiţi la proţap în centrul Sibiului. 20 de bucătari au trudit de zor pentru a asigura 1.000 de porţii pentru trecătorii care nu s-au mulţumit doar să guste carnea friptă, ci s-au oprit să facă şi fotografii cu neobişnuitul ospăţ. Evenimentul sărbătoreşte desemnarea Mărginimii Sibiului drept regiune gastronomică europeană, astfel că bucătarii au folosit doar ingrediente locale.
A fost nevoie de 500 de kilograme de cărbune pentru a întreţine focul la care s-au rumenit cei 16 berbeci.
Cel mai lung proţap montat vreodată în ţara noastră a ocupat 30 de metri din Piaţa Mare din Sibiu.
Mărginimea Sibiului este capitala gastronomică a Europei, în 2019. O ocazie bună pentru a promova în faţa turiştilor produse locale şi reţete tradiţionale.
Carnea a fost unsă cu unt gras, pentru a deveni a deveni atât de fragedă încât să se desprindă singură de pe os.
În aşteptarea celor 1.000 de porţii, turiştii au avut grijă să facă fotografii cu tot procesul de gătire.
Pe lângă friptura la proţap, s-au răsfăţat cu berbecuţ la ceaun cu mămăligă, ciorbă de miel, dar şi scoici şi legume făcute la plită.