Protestele din România sunt relatate amplu în presa străină
Protestele din România au avut ecou şi în presa internaţională. Jurnaliştii din străinătate au scris despre manifestaţiile de amploare care au avut loc noaptea trecută, în Capitală dar şi în marile oraşe din ţară. Aceştia au relatat şi despre modificările legislative adoptate de Guvern.
De Redactia Observator la 01.02.2017, 09:22Protestele din România au avut ecou şi în presa internaţională. Jurnaliştii din străinătate au scris despre manifestaţiile de amploare care au avut loc noaptea trecută, în Capitală dar şi în marile oraşe din ţară. Aceştia au relatat şi despre modificările legislative adoptate de Guvern.
Imaginile cu protestatarii revoltaţi din Piaţa Victoriei au fost publicate şi de către Agenţia Associated Press. Agenţia de presă Reuters a publicat un articol despre protestele din România prin care precizează că
"Peste 10.000 de oameni s-au strâns în faţa sediului Guvernului din Capitală, în Bucureşti, pe o vreme geroasă, iar alte mii în oraşe din toată România, la scurt timp după ce adoptarea Ordonaţei de Urgenţă a fost anunţată."
Manifestaţiile din Piaţa Victoriei au avut ecou şi în presa de peste Ocean. Publicaţia New York Times anunţa că "Guvernul României a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă, marţi seară, prin care dezincriminează abuzul în serviciu. (...) Zeci de mii de români au protestat împotriva ordonanţei în ultimele săptămâni, spunând că asta ar slăbi eforturile anti-corupţie."
Şi ziarul american "The Washington Post" a relatat despre protestele care au avut loc, noaptea trecută, în România. "Mai multe proteste au izbucnit în oraşele din România după anunţ. În faţa sediului Guvernului din Capitală, demonstranţii au strigat "Ciuma roşie!", cu referire la Partidul Social Democratic aflat la putere."
Jurnaliştii de la ABC NEWS au preluat articolul de la Agenţia Associated Press cu titlul "Guvernul României decriminalizează abuzul în serviciu".
Jurnaliştii britanicii de la Daily Mail spun că: "Noul cabinet de stânga şi-a dezvăluit luna aceasta planurile de a acorda graţierea deţinuţilor şi de a decriminaliza mai multe abuzuri. Planurile au stârnit cele mai mari proteste de stradă de la căderea comunismului din toamna lui 1989 şi a primit critici din partea preşedintelui, a justiţiei şi a grupurilor pentru drepturile omului şi a diplomaţilor."
Ecourile protestelor din Capitală dar şi din ţară au ajuns şi în Elveţia. Cei de la publicaţia Le Matin au scris, noaptea trecută, pe site lor că: "Membrii guvernului au fost blocaţi în interiorul clădirii, împreună cu mai mulţi jurnalişti. Protestele au avut loc și în alte câteva orașe, inclusiv Clu-Napoca, Sibiu, Timişoara și Iași."