Redistribuirea celor două procente din impozitul pe venit către organizaţii non guvernamentale nu apare în noul Cod Fiscal
O scăpare a guvernanţilor din proiectul noului Cod Fiscal a declanşat alarma între asociaţiile non-guvernamentale. Celebra redistribuire a 2 la sută din impozitul pe venit nu se mai află în noul proiect, iar ONG-iştii se tem că vor rămâne fără finanţarepentru programele pe care le derulează.
De Redactia Observator la 03.05.2017, 21:10O scăpare a guvernanţilor din proiectul noului Cod Fiscal a declanşat alarma între asociaţiile non-guvernamentale. Celebra redistribuire a 2 la sută din impozitul pe venit nu se mai află în noul proiect, iar ONG-iştii se tem că vor rămâne fără finanţarepentru programele pe care le derulează.
Deşi are deja 11 ani, Alessia depinde încă în totalitate de supravegherea unui adult. Şcoala specială şi programele centrului sunt singurele care o pot ajuta să treacă peste epilepsie şi autism. Reprezentanţii organizaţiilor non-guvernamentale spun, însă, că activitatea lor este pusă în pericol de schimbările fiscale plănuite de Guvern.
Acum, românii pot direcţiona maxim 2% din impozitul pe venit către o entitate non-profit. Însă guvernanţii au scos prevederea din proiectul noului Cod Fiscal.
Peste 90.000 de organizaţii non-guvernamentale îşi desfăşoară activitatea în ţara noastră. Reprezentanţii unora dintre acestea au anunţat chiar că mâine vor protesta în faţa Guvernului pentru ca redistribuirea celor doi la sută să nu dispară. Executivul spune, însă, că oamenii nu au motive de îngrijorare. Contribuabilii vor putea dona şi după intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal.
- Patroana grădiniţei unde copiii eru loviţi de educatoare susţine că filmările sunt trucate
- Doi agenți dintr-o comună ieșeană nu au mai dat amenzi, ci au strâns banii pentru renovarea sediului Poliţiei....
- Nu doar vaccinurile lipsesc din România, ci şi adrenalina care poate salva viaţa copiilor alergici, când sunt...
La un venit de 1.000 de lei pe lună, un contribuabil virează acum mai puţin de 40 de lei anual în contul organizaţiei non-profit pe care o alege. După schimbarea Codului Fiscal, acesta va putea dona până la 2.000 de lei pe an, iar mai apoi va putea să îşi deducă această cheltuială. Specialiştii spun, însă, că numărul celor care vor dona va scădea considerabil.
În proiectul publicat de ministerul Finanţelor, donaţiile către organizaţiile non-profit nu se află deocamdată pe lista cheltuielilor deductibile. Însă, momentan, proiectul este în faza de elaborare.