Revelionul Bucătarilor, celebrat cu bucate alese, la Sibiu
Cel mai reuşit ospăţ de Anul Nou a avut loc abia sâmbătă noapte, când 60 dintre cei mai apreciaţi chefi din ţară au gătit unii pentru alţii.
De Redactia Observator la 13.01.2020, 03:25Cel mai reuşit ospăţ de Anul Nou a avut loc abia sâmbătă noapte, când 60 dintre cei mai apreciaţi chefi din ţară au gătit unii pentru alţii. Pentru că noaptea dintre ani au petrecut-o la muncă, bucătarii s-au reunit acum, pentru a petrece între ei. Reuniunea a avut loc la Sibiu.
După un Revelion petrecut. la cratiţă a venit timpul ca şi bucătarii să se aşeze la masă. 60 de chefi din toate zonele ţării s-au adunat noaptea trecută, la un conac din Sibiu pentru o petrecere de Anul Nou. cu întârziere.
Radu Zărnescu, chef organizator: După întâi ianuarie există momentul de relaxare şi pentru noi, cei care am muncit, cei care am stat în spatele zidurilor, cei care am pregătit toate mesele festive şi toate petrecerile organizate în perioada de sfârşit de an.
Fiecare chef s-a prezentat la ospăţ cu un preparat specific zonei în care lucrează. Oferta gălăţeană a fost un curcan rumen de ţară.
Pavel Datcu, chef: Am stat, l-am ”ginit”, am văzut care este cel mai mare din grajd, m-am dus lângă el frumos, am pus mâna pe el, l-am pus jos la pământ. Săracul a ajuns la cuptor
Din Dobrogea a venit peştele.
Cristian Olteanu, chef: În seara aceasta o piesă mai deosebită, este vorba despre un crap. Este umplut cu legume de diverse sortimente şi pentru că a fost crăpoaică mi-a oferit şi icre.
Petrecerea a fost o ocazie şi pentru ca bucătarii să schimbe între ei reţete.
David Răileanu, chef: Secretele tot timpul sunt dezvăluite pentru că vrem să ducem în continuare tradiţia pe mesele oaspeţilor noştri şi de altfel ne dorim ca acest gust să dăinuiască mii de ani.
Balul bucătarilor profesionişti este la a doua ediţie. După mesele copioase, chefii au ars caloriile pe ringul de dans.