Unii români preferă carnea de miel pe masa de Crăciun
Mulţi români au renunţat de ani buni să mai pună carne de porc pe masa de Crăciun! Unii aleg curcanul, pe motiv că are carnea slabă şi e mai sănătos. Cu aceleaşi argumente vin şi cei care preferă ca, de sărbători, să mănânce peşte. Mai există, însă, o categorie în creştere. Românii care vor carne de miel la masa de Crăciun.
De Redactia Observator la 08.12.2019, 07:57- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Mulţi români au renunţat de ani buni să mai pună carne de porc pe masa de Crăciun! Unii aleg curcanul, pe motiv că are carnea slabă şi e mai sănătos. Cu aceleaşi argumente vin şi cei care preferă ca, de sărbători, să mănânce peşte. Mai există, însă, o categorie în creştere. Românii care vor carne de miel la masa de Crăciun. Şi, pentru că nu sunt deloc puţini, crescătorii de oi s-au adaptat modei. Aşa că au miei de vânzare chiar şi acum, în pragul sărbătorilor de iarnă.
Câteva sute de miei vor ajunge pe mesele românilor în această iarnă. În mica localitate sibiană Marpod, un crescător de oi s-a adaptat la cererea pieţei şi a făcut tot posibilul să aibă miei tot timpul anului.
Mieii din Marpod vor ajunge în pieţele din Sibiu şi împrejurimi, iar cei care nu vor fi cumpăraţi pe localnici ajung în primele luni ale anului viitor pe mesele din Arabia. Până atunci, însă, românii au posibilitatea să îşi aleagă mielul favorit chiar din stână.
Cei care aleg să cumpere mielul viu vor plăti 12 lei pe kilogram, în timp ce pentru un kilogram de carcasă de miel vor plăti 25 de lei.