Antena LIVE

Curs valutar

Călătorie culinară în Paris. Care sunt secretele unui preparat franțuzesc delicios

Mâncarea franţuzească ne face pe toţi să oftăm de poftă. Andreea Gherasim este ghidul nostru în materie de mâncăruri fine și s-a întors de la Paris cu savoarea capitalei Franţei, dar și cu câteva secrete pentru prepararea unei rețete franțuzești delicioase.

De la 21.10.2019, 15:01
WhatsApp
Vezi și:

Mâncarea franţuzească ne face pe toţi să oftăm de poftă. Andreea Gherasim este ghidul nostru în materie de mâncăruri fine și s-a întors de la Paris cu savoarea capitalei Franţei, dar și cu câteva secrete pentru prepararea unei rețete franțuzești delicioase.

În Franţa, prima masă a zilei presupune un ritual de-a dreptul. Nu degeaba pe străzile Parisului, încă de la primele ore ale dimineţii, mirosul este îmbietor.

Andreea Gherasim: Pentru că suntem la Paris în timpul Săptămânii Modei am ales să luăm micul dejun într-un loc fashion şi asta pentru că este în topul Vogue ale celor mai bune restaurante pentru mic dejun. Am ales omlette du fromage, capuccino şi un fresh de portocale.

Călătoria culinară continuă, iar după un mic dejun autentic franţuzesc ajung în "conacul" delicateselor. Pe una din cele mai frumoase străzi din capitala Franţei, acolo unde se simte şi aerul românesc.

Pe Andreea a întâmpinat-o Ioana, o româncă stabilită recent în Paris. Ştie în detaliu ce însemană o experienţă franţuzească autentică şi nu se zgârceşte cu explicaţiile.

Ioana Bosca: E foarte drăguţ aici pentru că lumea vine să ne întâmpine, în loc să se întâmple invers. E foarte simplu de luat aşa pe un fir logic. Dacă vrei să îţi faci o masă poţi să începi cu un aperitiv în care poţi să incluzi de exemplu foie gras pentru că este absolut clasic, dar la fel de bine poţi să incluzi charcuterie spaniolă, jamon sau chorizo şi să faci aşa un platou de charcuterie pe care să îl combini fie cu şampanie pentru că e o descoperire culinară extraordinară, jamon cu şampanie, fie cu vin roşu.

Vinuri pe care întreaga echipă de români le selcţionează atent, pentru fiecare etapă a mesei.

Ioana Bosca: După aceea poţi să integrezi un pic de peşte. Avem inclusiv pentru felul principal o bucată absolut senzaţională de carne. Este o bucată care are aproximativ 1 kilogram, dar gata pregătită să o facem acasă. Este o bucată de carne pe care de obicei o mâncăm la restaurantele cu stele Michelin. 4 minute pe o parte, 4 minute pe cealaltă parte, 4 minute la cuptor, 20 de minute de linişte.

Brânzeturile nu lipsesc de la nicio masă. Se ştie, fără ele, experienţa franţuzească nu va fi niciodată una completă. Şi ar fi păcat. 

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

franta observator13 paris reteta secrete social
Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Peste ce a dat un instalator care făcea reparații într-o vilă. S-a...
Fanatik.ro
Publicat 21.11.2024
Colonel american: Rusia are tot dreptul să atace NATO acum
spotmedia.ro
Publicat 21.11.2024
Culmea birocrației: O fetiță trecută, din greșeală, băiat în certificatul...
spotmedia.ro
Publicat 20.11.2024
Ce se întâmplă cu toți pensionarii din România cu pensii mai mici de 3.000 de...
Gandul
Publicat 21.11.2024
Lasconi şi Simion, la podcastul comediantului „Micutzu”. „Îmi vine să vă...
Adevărul
Publicat 21.11.2024
Ce a transmis fiica Elenei Lasconi după apariția la dezbaterea prezidențială....
A1
Publicat 21.11.2024
Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2024. Racii își pot transforma pasiunile...
CaTine
Publicat 21.11.2024
Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce poliția a fost chemată la...
spynews.ro
Publicat 21.11.2024
Uluitor! Încă o țară merge la TAS împotriva României
GSP
Publicat 21.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți...
Useit
Publicat 19.11.2024
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redacţia.ro
Publicat 21.11.2024
Super-armele cerute insistent de Ucraina Occidentului și cum au influențat ele...
libertatea.ro
Publicat 21.11.2024
Coldplay a lansat videoclipul piesei „The Karate Kid”. Formația a colaborat...
ZU
Publicat 21.11.2024
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Hello taste
Publicat 21.11.2024
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
Deparinti
Publicat 21.11.2024
Problema numărul 1 a României, în viziunea lui Kelemen Hunor:...
ziare.com
Publicat 21.11.2024
Adamari López a împărtășit detalii picante din relația cu Toni Costa....
Happy
Publicat 21.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
Medicool
Publicat 21.11.2024