Bogate în minerale şi sărace în calorii. A început sezonul vinetelor
Este sezonul vinetelor! Gustarea preferată a verii şi una dintre cele mai apreciate conserve pentru iarnă. Coapte pe grătar, în salate sau în tocăniţe, vinetele sunt bogate în minerale şi sărace în calorii. Pot fi folosite chiar în diete, dar pentru asta nu ar trebui să folosim maioneză sau ulei în exces
De Redactia Observator la 16.08.2019, 21:28Este sezonul vinetelor! Gustarea preferată a verii şi una dintre cele mai apreciate conserve pentru iarnă. Coapte pe grătar, în salate sau în tocăniţe, vinetele sunt bogate în minerale şi sărace în calorii. Pot fi folosite chiar în diete, dar pentru asta nu ar trebui să folosim maioneză sau ulei în exces. Altfel, salata se va transforma într-o bombă calorică.
Într-una dintre cele mai mari pieţe din Bucureşti, vinetele costă între 2.5 lei şi 3,5 lei kilogramul.
Clienţii au secretele lor, când vine vorba despre cum aleg cele mai bune vinete. Vânzătorii le recomandă pe cele care au coada verde şi sunt moi la atingere.
Le vezi că sunt mai negre şi să fie puţin mai moi care sunt deja foarte tari sunt deja bătrâne - vânzătoare
În restaurante, salata de vinete este printre cele mai comandate preparate. O sută de grame din această legumă are doar 25 de calorii. Iar o porţie, 80 de calorii. Doar cu ceapă şi puţin ulei, salata de vinete poate fi înclusă şi în dieta de vară. Pentru cei care nu au grija kilogramelor, bucătarii adaugă şi alte ingrediente.
Nutriţioniştii ne avertizează că salata de vinete se poate transforma într-o bombă calorică dacă folosim în exces ulei sau maioneză. Şi vin cu sfaturi despre o mâncare sănătoasă.
Potrivit cifrelor Eurostat, România este al treilea cel mai mare producător de vinete din Uniunea Europeană, după Italia şi Spania. Obţinem anual 86.000 de tone de pe 9.000 de hectare şi, astfel, reuşim să acoperim 10 la sută din producţia la nivel european.