SPECIAL! Hanul cu regi, regine, poeţi şi artişti
Timp de două secole, hanul a fost poarta neoficială de intrare şi de ieşire a Sibiului. Atracţia principală a oraşului, dacă vreţi. Dar un nou capitol în istoria lui urma să se va scrie abia după ce intră în posesia unui afacerist luxemburghez. Care, de altfel, l-a şi transformat în hotel
De Redactia Observator la 18.09.2015, 20:18Timp de două secole, hanul a fost poarta neoficială de intrare şi de ieşire a Sibiului. Atracţia principală a oraşului, dacă vreţi. Dar un nou capitol în istoria lui urma să se va scrie abia după ce intră în posesia unui afacerist luxemburghez. Care, de altfel, l-a şi transformat în hotel
A fost gazdă pentru regi, regine, prinţi, duci, conţi, compozitori, poeţi şi artişti. Este cel mai vechi hotel funcţional din România, cu o istorie de aproape jumătate de secol. Însă începuturile i-au fost modeste.
Timp de două secole, hanul a fost poarta neoficială de intrare şi de ieşire a Sibiului. Atracţia principală a oraşului, dacă vreţi. Dar un nou capitol în istoria lui urma să se va scrie abia după ce intră în posesia unui afacerist luxemburghez. Care, de altfel, l-a şi transformat în hotel.
Pentru a marca vizita oaspetelui de seamă, numele hotelului este schimbat. Bătrâna Stea Albastră devine hotelul Împăratul Romanilor. Iar un secol mai târziu, hotelul mai suferă o transformare.
Chiar dacă a fost mutat, hotelul a rămas destinaţia preferată a multor nume mari ale epocii. Chiar şi pe timpul comuniştilor, hotelul a rămas neschimbat. Iar la începutul anilor 90, bătrâna clădire a găzduit un alt nume de descendenţă regală.
În fiecare cameră a hotelului se păstrează şi astăzi designul specific secolului al 18-lea. Şi, cu puţin noroc, un client poate dormi în acelaşi pat în care au dormit numele mari ale istoriei.