Special! Rețetă de maia ca pe vremuri pentru pâini de legendă
Pe vremuri, pâinea era un aliment de bază. Pentru a o face, strămoşii noştri foloseau un ingredient minune, foarte sănătos, la care adăugau apă, făină integrală şi sare. Românii îi spun plămădea, drojdie sălbatică sau maia. Între timp acest produs a fost detronat de drojdia comercială.
De Redactia Observator la 25.09.2015, 20:28Pe vremuri, pâinea era un aliment de bază. Pentru a o face, strămoşii noştri foloseau un ingredient minune, foarte sănătos, la care adăugau apă, făină integrală şi sare. Românii îi spun plămădea, drojdie sălbatică sau maia. Între timp acest produs a fost detronat de drojdia comercială.
Între timp acest produs a fost detronat de drojdia comercială, doar pentru că aluatul creşte mai repede şi nu îţi dă prea multă bătaie de cap. O găseşti gata făcută şi nu trebuie să stai să o cultivi şi să-i acorzi un tratament special, ca în cazul unei drojdii de tip maia. Dar dacă vreţi o pâine sănătoasă, care nici nu îngraşă, ar fi bine să vă întoarceţi puţin în timp.