SPECIAL! Rețete pentru sezonul capșunilor
A început sezonul căpşunilor şi ar fi păcat dacă nu am face o cură de fructe! Ele constituie și baza unei paste pentru albirea dinţilor şi împrospătarea respiraţiei.
De Redactia Observator la 27.05.2014, 22:47A început sezonul căpşunilor şi ar fi păcat dacă nu am face o cură de fructe! Ele constituie și baza unei paste pentru albirea dinţilor şi împrospătarea respiraţiei.
Avem nevoie de căpşuni, albuş de ou, apă, zahăr, frişcă, zmeură şi făină. Întâi apa şi zahărul se pun la fiert până se omogenizează. Când este gata amestecul se toarnă peste albuşul transformat în spumă şi totul este bătut cu mixerul până se transformă în bezea. Prăjitura e aproape gata. În cazul nostru, blatul este deja făcut din făină, ouă şi zahăr şi copt timp de 10 minute.
Peste cremă punem al doilea blat în formă de inimă, după care urmează siropul de căpşuni şi zmeură date prin blender. Apoi încă un strat de cremă, încă unul de sirop şi prăjitura e gata. Doar că dacă vreau să o mănânc trebuie să mai aştept încă trei ore cât va sta la frigider.
Căpşuna este pisată până ajunge piure. Trebuie să mai ţineţi cont şi de faptul că această pastă, ca orice tratament de albire, se foloseşte doar pe o dantură perfect sănătoasă.