SPECIAL! Sarmale de post cu prune uscate
Românii mănâncă sarmale şi pentru că sunt gustoase, dar mai ales pentru că le asociază cu tradiţia şi sărbătorile! Şi nu doar românii. Sunt aproape 30 de ţări în lume pe harta sarmalelor.
De Redactia Observator la 03.12.2015, 20:45Românii mănâncă sarmale şi pentru că sunt gustoase, dar mai ales pentru că le asociază cu tradiţia şi sărbătorile! Şi nu doar românii. Sunt aproape 30 de ţări în lume pe harta sarmalelor. Au fost inventate de turci, dar fiecare ţară şi-a adus contribuţia.
Cert este că, indiferent de naţionalitate, toţi au căzut de acord că unei sarmale îi stă bine sub formă de rulou, în foi de varză sau viţă de vie şi plină de carne tocată. Că e de vită, porc sau miel, carne să fie. Dar nici vegetarienii sau cei care ţin post nu au vrut să renunţe la un simbol atât de puternic cum este sarmaua, aşa că au găsit cele mai gustoase forme de a înlocui carnea.