A fost inaugurat primului Spital Universitar Veterinar de Urgenţă din România
21 de milioane de lei pentru construirea şi echiparea primului Spital Universitar Veterinar de Urgenţă din România. 11 ani a durat finalizarea întregului proiect ce a fost inaugurat ieri la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti.
De Redactia Observator la 29.02.2020, 11:2521 de milioane de lei pentru construirea şi echiparea primului Spital Universitar Veterinar de Urgenţă din România. 11 ani a durat finalizarea întregului proiect ce a fost inaugurat ieri la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti. Clinica este dotată cu aparatură modernă ce a costat 800.000 de euro şi poate investiga orice pacient necuvântător.
LUDOVIC ORBAN, prim-ministru interimar - Am venit şi din interes personal pentru că am trei câini, un golden retriever şi am adoptat doi maidanezi. Sper să fie sănătoşi dar am venit totuşi să văd cum arată acest spital pentru animale de companie.
Clinica are 23 de săli de consultaţie, separate de zona de urgenţe. La etaj, în cele patru săli de operaţii, se pot realiza opt intervenţii chirurgicale în acelaşi timp. Impactul pentru bucureşteni ar putea fi major, dat fiind faptul că una din patru familii din Capitală deţine acum un animal de companie. Cei mai mulţi au câini sau pisici.
TUDOR TIM IONESCU, consilier general PMB - Vorbim despre o populaţie estimată la 500 de mii de astfel de animale de companie la care se adauga specii mai atipice: replile, păsători.
Clinica de peste 5 mii de metri pătraţi are capacitatea de a trata aproape orice animal. Iar studenţii la medicină veterinară pot face pregătire în cadrul noului spital.
Sorin Mihai Cîmpeanu, Rectorul USAMV Bucureşti - Este o facilitate extrem de importantă pentru pregătirea studenţilor din domeniul medicină veterinară, studenţi care se pregătesc exclusiv in cele patru centre univ mari: Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara. Este o facilitate care susţine atractivitatea şi pentru studenţii străini
85% din banii cheltuiţi pentru acest spital au fost daţi de Ministerul Educaţiei. Investiţia a durat ani buni.
Monica Anisie, ministrul Educaţiei - Acest spital a pornit în 2004 cu investiţia şi abia în 2020 s-a finalizat.
Costurile realizării proiectului s-au ridicat la peste 21 de miliioane de lei.