Târgurile tradiționale, salvarea celor care nu au tip să pregătească conservele pentru iarnă
În cazul în care nu aveţi timp, dar nici chef să vă pregătiţi conservele pentru iarnă, nu este cazul să vă panicaţi! În fiecare weekend, în marile oraşe, se organizează tot felul de târguri tradiţionale.
De Redactia Observator la 05.11.2018, 17:37În cazul în care nu aveţi timp, dar nici chef să vă pregătiţi conservele pentru iarnă, nu este cazul să vă panicaţi! În fiecare weekend, în marile oraşe, se organizează tot felul de târguri tradiţionale. Acolo puteţi găsi toate produsele tradiţionale, de la zacuscă şi murături asortate, până la dulceţuri şi cozonaci. Toate făcute cu ingrediente bio, după reţete tradiţionale.
Lazarus Antoanela, organizator: Acum suntem femei de afaceri, corporatiste,angajate,si nu mai avem timp sa gatim. Atunci ne indreptam catre aceste targuri traditionale unde sunt intradevar producatori autohtoni si traditionali 100%.
În târgurile din capitală, producătorii aduc bunătăţi pregătite în casă după reţete vechi, păstrate din generaţie în generaţie. Totul este 100% natural, iar produsele nu conţin conservanţi şi asta se vede în preţuri.
Pentru proviziile de iarnă o familie cheltuieşte între 200 şi 250 de lei. Preţul pentru un borcan de murături în saramură variază între 15 şi 20 lei, iar un borcan de zacuscă sau dulceaţă costă între 10 şi 20 lei.
Lazarus Antoanela, organizator: Posibil într-adevăr, dacă ar face toate aceste produse acasă, să iasă undeva mai ieftin, dar nu mai punem munca şi timpul pe care nu il avem.
Pentru cei ce înca nu au avut timp să se ocupe de cămara pentru iarnă, producătorii pot fi găsiti săptamanal, în parcurile din capitală.
Nici dulciurile nu sunt mai prejos, iar 100 g de ciocolată de casă sau caramele,costă între 5 şi 10 lei.