Antena LIVE

Curs valutar

Tatuajele, artă pe piele. Cum ne pregătim înainte şi ce sfaturi trebuie să urmăm

Ştiai, spre exemplu, că de-a lungul istoriei, tatuajele au fost privite de la talismane împotriva forţelor rele în triburi, la însemne ce reprezentau apartenenţa la un grup sau chiar statutul social.

De la 04.10.2019, 15:58

Ştiai, spre exemplu, că de-a lungul istoriei, tatuajele au fost privite de la talismane împotriva forţelor rele în triburi, la însemne ce reprezentau apartenenţa la un grup sau chiar statutul social. Mai aproape de timpurile noastre, cei care-şi făceau tatuaje erau catalogaţi drept rebeli. Pentru că, mai nou, aproape toată lumea să aibă câte unul.

Bianca Iosif are 26 de ani şi tatuează de pe la 20. A urmat cursuri de specialitate, are atestat de tatuator profesionist, iar la bază este asistentă medicală.

Cei care îi trec pragul, aşadar, o fac cu încredere. Este un tatuator foarte priceput şi, cu toate astea, spune că meseria a ales-o pe ea, nu invers.

A fost impresionată de talentul unui tatuator cunoscut din întâmplare şi cu ajutorul lui şi-a descoperit şi ea îndemânarea pe care nu credea că o are. Uşor-uşor, ceea ce la început a fost doar un hobby, a devenit acum universul ei, aşa cum spune ea însăşi.

Regulile de igienă, înainte ca cerneala să atingă pielea, trebuie respectate. Iar clientul să fie atent pentru că pielea proaspat tatuată este exact ca o rană deschisă.

Bianca Iosif: Trebuie să ceară, în primul rând, să se pună toate materialele în faţa lui. Adică nu ajungi acolo şi e deja totul pregătit. Totul trebuie pus în faţa ta. De la folie la ace, tot, tot trebuie să se întâmple în prezenţa clientului. Orice poate să infecteze. Dacă eu pun mănuşa pe talpa ei, de exemplu, şi o pun înapoi pe tatuaj, orice poate produce risc de infecţie.

Cerinţele într-un salon de tatuaje sunt dintre cele mai diverse. Bine ar fi însă, dacă ne gândim să ne tatuăm, să înţelegem că este ceva ce vom purta pe piele întreaga viaţă.

Biana Iosif: Când te hotărăşti să îţi faci un tatuaj, pentru că este ceva permanent, cam asta recomand: să fie ceva ce te reprezintă, ce semnifică ceva pentru tine, să fie un mesaj pozitiv, să fie înăuntrul tău expus la suprafaţă. Sunt foarte îndrăzneţi oamenii în ziua de azi cu tatuajele. Nu mă aşteptam. Cel puţin când m-am apucat eu, nu mă aşteptam să se ajungă la aşa amploare. Mi se par foarte îndrăzneţe cele intime. Sunt destul de dureroase, iar lumea alege totuşi să treacă prin durerea aia. Prinde foarte greu şi culoarea în acea zonă.

Până să vedem rezultatul final, îndrăzneţ sau nu, haideţi să mai trecem în carneţel o serie de reguli. De data asta, unele pe care trebuie să le respectăm noi, dacă intrăm într-un salon de tatuaj.

Biana Iosif: Sunt nişte reguli pe care trebuie să le respecţi înainte să te duci la tatuaj. Eu înţeleg că ţi-l doreşti cu orice preţ, dar odihneşte-te cu o zi înainte, bea apă, mănâncă ciocolată înainte să vii. Sunt chestii foarte simple, pe care nu toată lumea le respectă şi asta pentru că nu le ştiu, nu sunt destule informaţii.

Nu este recomandat nici consumul de alcool, deoarece dilată vasele şi face sângerarea mai uşoară. Dacă totuşi vă este teamă că vi s-ar putea întâmpla ceva, tatuatorii sunt instruiţi în acest sens, pentru că cei autorizaţi sunt obligaţi să urmeze şi cursuri de prim ajutor. Pe lângă asta, ar mai fi un aspect de care se tem oamenii: durerea.

Biana Iosif: Zonele intime sunt foarte dureroase. Coastele sunt extrem de dureroase, gleznele şi tot ce implică laba piciorului, faţa este foarte dureroasă. Sunt persoane cu piele bună, sunt persoane cu piele mai rea. Asta o afli numai după ce ţi-ai făcut primul tatuaj. Altfel nu ştii dacă ai sau nu piele bună de tatuaj.

Un alt aspect de care trebuie să ţinem cont este momentul în care ne facem un tatuaj. Asta pentru că, o vreme, este interzis să expunem zona tatuată la soare.

Biana Iosif: Sunt oameni care îşi fac şi vara, deoarece nu merg în concedii, nu sunt oameni care să prefere să stea la soare sau să înoate. Ele se pot face oricând, în orice perioadă a anului. Nici iarna nu ţi le poţi face dacă plănuieşti să mergi într-o ţară exotică.

Încă un sfat. Dacă aveţi aluniţe, este recomandată o vizită la medicul dermatolog înainte, pentru ca specialistul să vă spună dacă este sau nu în regulă să pătrundă cerneala în acea zonă.

Biana Iosif: Am auzit mulţi artişti care tatuează mai la suprafaţă pe ele. Eu încerc să le integrez în tatuaj. Personal, şi tatuajele pe care le am sunt făcute la fel. Cu aluniţele integrate.

Şi bineînţeles, avem o serie de reguli musai de respectat după tatuaj.

Biana Iosif: Important este să fie cât mai mult ferit de apă, să nu fie ţinut sub presiunea duşului, să nu fie dat cu alte produse în afară de crema pe care ţi-o recomandă artistul tău, fără parfum.

Şi preţurile variază. Depind de tatuator, de experienţa pe care acesta o are, de salonul pe care îl alegeţi şi, bineînţeles, de complexitatea şi de suprafaţa tatuajului.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

ingrijire observator13 piele tatuaj tatuaje
Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Acesta este “Drumul binelui” din România. Locul fascinant, inclus în...
Fanatik.ro
Publicat 16.09.2024
Hyperloop, sistemul de transport care promite viteze de 700 km/h. Test efectuat cu...
spotmedia.ro
Publicat 11.09.2024
Cum sunt influențate ZODIILE de sezonul ECLIPSELOR 2024. Transformări în plan...
Gandul
Publicat 16.09.2024
Cine-i vinovat de inundațiile din sudul Moldovei. Autoritățile și localnicii...
Adevărul
Publicat 16.09.2024
E scandal între ispita Mădălina și Dani Ungureanu de la Insula Iubirii. Ce...
A1
Publicat 15.09.2024
Horoscopul zilei de 17 septembrie 2024. Balanțele se simt iubite. Află ce se...
CaTine
Publicat 16.09.2024
Cristina Irimie, profesoara ucisă în atacul armat de la un liceu din SUA, a fost...
spynews.ro
Publicat 16.09.2024
Soția regretatului Gigi Mulțescu dă vina pe vaccinul anti-COVID pentru...
GSP
Publicat 16.09.2024
Imagini inexplicabile surprinse în timpul nopții, la ora 00:31, într-o...
Click.ro
Publicat 16.09.2024
Fenomenul astronomic care va schimba cerul. Ce se va întâmpla pe 17 septembrie
Useit
Publicat 16.09.2024
Opincile tradiționale, moda anului! Gemenele Suzana și Daciana Vlad îmbină...
Money.ro
Publicat 28.06.2024
De ce nu poate fi înmormântat Gigi Mulțescu în locul unde și-ar fi dorit...
Redacţia.ro
Publicat 16.09.2024
Mesajul surprinzător al lui Vladimir Putin pentru poporul rus. De ce se teme...
libertatea.ro
Publicat 16.09.2024
Lady Gaga le-a răspuns celor care i-au spus că „nu va fi niciodată...
ZU
Publicat 16.09.2024
Aluat fraged pe bază de iaurt. Rețeta de care ai nevoie atunci când vrei să...
Hello taste
Publicat 15.09.2024
Epilepsia la copii: cauze, tipuri și tratament
Deparinti
Publicat 16.09.2024
Locuințe noi în București. Când s-ar putea termina blocajul din...
ziare.com
Publicat 16.09.2024
Thalía a participat în cadrul premiilor MTV VMA. Diva a purtat o rochie...
Happy
Publicat 16.09.2024
Alimente care previn constipația. Metode naturale de tratament pentru această...
Medicool
Publicat 16.09.2024
S-a aflat cum a ajuns la Dinamo autocarul pe care l-a folosit şi FCSB, după ce...
orangesport.ro
Publicat 13.09.2024