Antena LIVE

Curs valutar

Tatuajele, artă pe piele. Cum ne pregătim înainte şi ce sfaturi trebuie să urmăm

Ştiai, spre exemplu, că de-a lungul istoriei, tatuajele au fost privite de la talismane împotriva forţelor rele în triburi, la însemne ce reprezentau apartenenţa la un grup sau chiar statutul social.

De la 04.10.2019, 15:58
WhatsApp
Vezi și:

Ştiai, spre exemplu, că de-a lungul istoriei, tatuajele au fost privite de la talismane împotriva forţelor rele în triburi, la însemne ce reprezentau apartenenţa la un grup sau chiar statutul social. Mai aproape de timpurile noastre, cei care-şi făceau tatuaje erau catalogaţi drept rebeli. Pentru că, mai nou, aproape toată lumea să aibă câte unul.

Bianca Iosif are 26 de ani şi tatuează de pe la 20. A urmat cursuri de specialitate, are atestat de tatuator profesionist, iar la bază este asistentă medicală.

Cei care îi trec pragul, aşadar, o fac cu încredere. Este un tatuator foarte priceput şi, cu toate astea, spune că meseria a ales-o pe ea, nu invers.

A fost impresionată de talentul unui tatuator cunoscut din întâmplare şi cu ajutorul lui şi-a descoperit şi ea îndemânarea pe care nu credea că o are. Uşor-uşor, ceea ce la început a fost doar un hobby, a devenit acum universul ei, aşa cum spune ea însăşi.

Regulile de igienă, înainte ca cerneala să atingă pielea, trebuie respectate. Iar clientul să fie atent pentru că pielea proaspat tatuată este exact ca o rană deschisă.

Bianca Iosif: Trebuie să ceară, în primul rând, să se pună toate materialele în faţa lui. Adică nu ajungi acolo şi e deja totul pregătit. Totul trebuie pus în faţa ta. De la folie la ace, tot, tot trebuie să se întâmple în prezenţa clientului. Orice poate să infecteze. Dacă eu pun mănuşa pe talpa ei, de exemplu, şi o pun înapoi pe tatuaj, orice poate produce risc de infecţie.

Cerinţele într-un salon de tatuaje sunt dintre cele mai diverse. Bine ar fi însă, dacă ne gândim să ne tatuăm, să înţelegem că este ceva ce vom purta pe piele întreaga viaţă.

Biana Iosif: Când te hotărăşti să îţi faci un tatuaj, pentru că este ceva permanent, cam asta recomand: să fie ceva ce te reprezintă, ce semnifică ceva pentru tine, să fie un mesaj pozitiv, să fie înăuntrul tău expus la suprafaţă. Sunt foarte îndrăzneţi oamenii în ziua de azi cu tatuajele. Nu mă aşteptam. Cel puţin când m-am apucat eu, nu mă aşteptam să se ajungă la aşa amploare. Mi se par foarte îndrăzneţe cele intime. Sunt destul de dureroase, iar lumea alege totuşi să treacă prin durerea aia. Prinde foarte greu şi culoarea în acea zonă.

Până să vedem rezultatul final, îndrăzneţ sau nu, haideţi să mai trecem în carneţel o serie de reguli. De data asta, unele pe care trebuie să le respectăm noi, dacă intrăm într-un salon de tatuaj.

Biana Iosif: Sunt nişte reguli pe care trebuie să le respecţi înainte să te duci la tatuaj. Eu înţeleg că ţi-l doreşti cu orice preţ, dar odihneşte-te cu o zi înainte, bea apă, mănâncă ciocolată înainte să vii. Sunt chestii foarte simple, pe care nu toată lumea le respectă şi asta pentru că nu le ştiu, nu sunt destule informaţii.

Nu este recomandat nici consumul de alcool, deoarece dilată vasele şi face sângerarea mai uşoară. Dacă totuşi vă este teamă că vi s-ar putea întâmpla ceva, tatuatorii sunt instruiţi în acest sens, pentru că cei autorizaţi sunt obligaţi să urmeze şi cursuri de prim ajutor. Pe lângă asta, ar mai fi un aspect de care se tem oamenii: durerea.

Biana Iosif: Zonele intime sunt foarte dureroase. Coastele sunt extrem de dureroase, gleznele şi tot ce implică laba piciorului, faţa este foarte dureroasă. Sunt persoane cu piele bună, sunt persoane cu piele mai rea. Asta o afli numai după ce ţi-ai făcut primul tatuaj. Altfel nu ştii dacă ai sau nu piele bună de tatuaj.

Un alt aspect de care trebuie să ţinem cont este momentul în care ne facem un tatuaj. Asta pentru că, o vreme, este interzis să expunem zona tatuată la soare.

Biana Iosif: Sunt oameni care îşi fac şi vara, deoarece nu merg în concedii, nu sunt oameni care să prefere să stea la soare sau să înoate. Ele se pot face oricând, în orice perioadă a anului. Nici iarna nu ţi le poţi face dacă plănuieşti să mergi într-o ţară exotică.

Încă un sfat. Dacă aveţi aluniţe, este recomandată o vizită la medicul dermatolog înainte, pentru ca specialistul să vă spună dacă este sau nu în regulă să pătrundă cerneala în acea zonă.

Biana Iosif: Am auzit mulţi artişti care tatuează mai la suprafaţă pe ele. Eu încerc să le integrez în tatuaj. Personal, şi tatuajele pe care le am sunt făcute la fel. Cu aluniţele integrate.

Şi bineînţeles, avem o serie de reguli musai de respectat după tatuaj.

Biana Iosif: Important este să fie cât mai mult ferit de apă, să nu fie ţinut sub presiunea duşului, să nu fie dat cu alte produse în afară de crema pe care ţi-o recomandă artistul tău, fără parfum.

Şi preţurile variază. Depind de tatuator, de experienţa pe care acesta o are, de salonul pe care îl alegeţi şi, bineînţeles, de complexitatea şi de suprafaţa tatuajului.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

ingrijire observator13 piele tatuaj tatuaje
Întrebarea zilei
Vânzările de maşini chinezeşti, în creştere în România. Vă tentează să achiziţionaţi un astfel de autoturism?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Localitatea de lângă București în care oamenii se mută pe capete. Arată ca...
Fanatik.ro
Publicat 09.03.2025
Iluzie optică virală | Doar un geniu poate găsi polițistul ascuns în această...
Gandul
Publicat 09.03.2025
Justin Trudeau, în lacrimi după o discuție aprinsă și plină de injurii cu Trump
Adevărul
Publicat 08.03.2025
Jurații Chefi la cuțite vorbesc cu emoție despre sărbătoritele zilei de 8...
A1
Publicat 07.03.2025
Horoscopul zilei de 10 martie 2025. Taurii lasă trecutul în spate. Află ce se...
CaTine
Publicat 09.03.2025
BREAKING NEWS / A murit celebrul astrolog Minerva! Gabriela Dima s-a stins din...
spynews.ro
Publicat 07.03.2025
Accident teribil în Germania: jucătorului român i-a fost amputat piciorul »...
GSP
Publicat 06.03.2025
Care sunt cele cinci țări din lume care nu pot fi cucerite? Geografia se află...
Click.ro
Publicat 08.03.2025
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
Useit
Publicat 08.03.2025
Concertele și spectacolele lunii martie! Ce mari artiști putem vedea
Money.ro
Publicat 06.03.2025
„Sute de ucraineni morți” și un avantaj clar pentru armata rusă, după ce...
libertatea.ro
Publicat 09.03.2025
Fanii Selenei Gomez au constatat că vocea ei a devenit mai monotonă și lipsită...
ZU
Publicat 09.03.2025
Mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă. Un aperitiv savuros
Hello taste
Publicat 08.03.2025
Supă cremă de morcovi și cartof dulce. Delicioasă și ușor de digerat
Deparinti
Publicat 09.03.2025
Hande Erçel a îmbrăcat o ținută demnă de podium. Vedeta s-a aflat printre...
Happy
Publicat 07.03.2025
Ramona Bădescu a vorbit despre planurile de nuntă! „Am pus totul la cale!”
BZI
Publicat 07.03.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cât de eficiente sunt cremele cu colagen. Ce spune medicul dermatolog despre...
Medicool
Publicat 09.03.2025