Termoenergetica: Nu erau probleme cu căldura. Aseară echipele noastre au trecut pe acolo
Directorul adjunct al Termoenergetica, Andrei Gîtlan, a declarat că nu existat niciun semnal că ar fi fost probleme cu căldura la Institutul Matei Balș. Parametri erau în limite normale la ora 21.30, când s-au făcut verificări.
De Redactia Observator la 29.01.2021, 14:44- Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1
Termoenergetica a mai precizat că în aceasta iarnă au avut loc două avarii, dar problemele ar fi fost remediate.
Dir. general. adj. Adrian Gîtlan: Acest punct termic care deservește atât spitalul Matei Bals cât și spitalul Colentina nu ne aparține nouă, aparține Balșului. Este punctul lor termic pe care îl exploatează. Aseară echipele noastre au trecut pe acolo. Au verificat la ora 21.30. Avem consemnați parametrii: 43 încălzire, 50 apă caldă. În condițiile în care era un plin consum de apă caldă la ora 21.30 la nivelul Bucureștiului.
Adrian Gîtlan: Nu erau probleme cu căldura. Echipele noastre verifică seara situația din spitale. Pe parcursul nopții nu există nicio reclamație, nimic de la spitalul Matei Balș. Luna trecută am avut o problemă în sensul unei avarii. De fapt au fost două avarii în iarna asta în zona respectivă. De atunci noi nu am mai avut nicio problemă la Matei Balș. Nu am mai avut nicio problemă de la ultima intervenție, 4 decembrie, nu mai știu exact data.
Incendiul de la Matei Balș: Mai multe persoane decedate
Un incendiu a izbucnit, vineri dimineaţă, la Instititutul ”Matei Balş” din Capitală, unde sunt trataţi pacienţi cu COVID. Mai multe persoane au murit carbonizate.
Patru saloane au ars, însă tot pavilionul a fost afectat de fum. Pentru moment, nu se cunoaşte cauza incendiului, iar la faţa locului se află specialişti ISU, dar şi poliţişti de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei. Procurorii au deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă.
În urma incendiului, cinci persoane au murit. Un cadavru carbonizat a fost descoperit în baie. Alte trei cadavre carbonizate fuseseră deja găsite de echipele de intervenţie, iar o a patra persoană nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi a decedat la Spitalul Floreasca, unde fusese trasferată.
Fostul manager al institutului Adrian Streinu-Cercel declară că în saloane erau pacienţi cu COVID-19, aflaţi în stare medie spre severă din punct de vedere al gravităţii şi care aveau nevoie de oxigen suplimentar.