Unul din trei utilizatori de Internet din lume este copil. Cum cad minorii victimele online-ului
Tu ştii cu cine vorbeşte copilul tău pe internet şi dacă este în siguranţă? Este o întrebare la care părinţii ar trebui să răspundă fără probleme.
De Redactia Observator la 12.12.2017, 15:34Tu ştii cu cine vorbeşte copilul tău pe internet şi dacă este în siguranţă? Este o întrebare la care părinţii ar trebui să răspundă fără probleme. Nu se întâmplă însă aşa. Cercetătorii arată că folosirea exagerată a tehnologiei digitale duce la depresie şi anxietate în rândul tinerilor. Iar acest mediu este unul în care pericolele, care pot ajunge şi la abuz sexual al copiilor, sunt din ce în ce mai mari.
Copilaria, daca m ai intreba pe mine, este cea mai frumoasa perioada a vietii, cand nu trebuie sa ii faci griji de ce aduce ziua de maine. Inainte dezvoltării tehnologice, totul era posibil daca aveai putina imaginatie. Cu o pereche de pantofi ai mamei, ne credeam cele mai mari doamne, cu un bat si o matura ne credeam cavaleri, asta scrie Lorena, o fetiţă de doar 14 ani.
Copila şi-a dat seama într-o zi că viaţa sa se derulează prea mult în faţa calculatorului, şi prea puţin cu prietenii şi părinţii. Este de fapt o problemă pe care o au tot mai mulţi copii, care au copilăria furată de internet.
Formele de abuz, intimidare şi violenţă online împotriva copiilor au devenit un fenomen pe care instituţiile încearcă să îl stopeze. Unicef a început deja o campanie de conştientizare a acestor pericole.
Unul din trei utilizatori de internet este copil. Ei sunt de altfel cel mai vulnerabili la tot ce înseamnă pericolele mediului online.
Ministerul Comunicaţiilor a lansat o campanie prin care părinţilor li se explică toate riscurile, dar li se dau şi sfaturi despre felul în care îşi pot proteja copiii. Ghidul va ajunge în mâinile a mii de oameni.