Turismul din adâncuri, provocarea vacanţei de pe litoralul românesc
La final de vară, litoralul românesc pare tot mai aglomerat. Iar turiştii sunt dornici de noi aventuri. Astăzi, a fost ziua scufundărilor. Un sport greu, care îţi testează limitele, dar care te lasă să descoperi un univers fascinant.
De Redactia Observator la 29.08.2019, 22:16La final de vară, litoralul românesc pare tot mai aglomerat. Iar turiştii sunt dornici de noi aventuri. Astăzi, a fost ziua scufundărilor. Un sport greu, care îţi testează limitele, dar care te lasă să descoperi un univers fascinant. Sub apă, în adâncuri, putem vedea adevărate comori, sute de specii de peşti, plante subacvatice şi nenumărate epave. O experienţă unică, pe care a trăit-o pe propria piele şi reporterul Observator Andreea Filip. Iată ce a ieşit.
Într-o linişte deplină, în adâncuri, pasionaţii de scufundări descoperă o nouă lume. Una magică, în care sute de peşti înoată în mediul lor natural, printre alge. Unii pătrund în acest univers pentru prima dată. Pentru alţii, e deja ca o dependenţă.
Scufundarea a fost o provocare şi pentru reporterul Observator. Emoţiile au început de pe uscat.
Andreea Filip: În meseria de jurnalişti suntem mereu puşi în situaţii în care trebuie să ne gestionăm emoţiile. Însă aici este vorba despre altceva. Unora le este teamă de înălţime, altora să nu rămână fără aer. Ei bine, tocmai de aceea există instructori care mereu sunt alături de noi şi care ne fac această experienţă a scufundărilor una de neuitat
Pe faleza Cazinoului din Constanţa, curiozitatea a atras azi mai aproape de mare zeci de turişti. Ei pot fi următorii practicanţi de scuba diving.
Pentru explorare e nevoie de un echipament special. Cei care au şi brevet de scufundare pot ajunge până la 30 de metri adâncime, unde descoperă comorile din adâncuri.
Între Cazinoul din Constanţa şi Portul vechi Tomis putem vedea epavele You Xiu, Paris şi Sadu. În Costinești, putem ajunge la un submarin scufundat acum aproape 80 de ani, iar în Jupiter putem admira izvoare sulfuroase.
Pentru o experienţă inedită, turiştii plătesc 180 de lei.